Joulukukkia sadalla miljoonalla – joko ostit omasi?

Pikkujouluna käynnistyvän joulukukkasesongin kaupan arvioidaan yltävän noin sataan miljoonaan euroon. Summa vastaa edellisvuosien tasoa.

– Joulu on kukka-alan vuoden tärkein tapahtuma. Adventista vuodenvaihteen pyhiin kestävä sesonki on noin viidennes koko vuoden kukkamyynnistä, joten alalle tämä on hyvin tärkeä jakso, painottaa toiminnanjohtaja Jyrki Jalkanen Kauppapuutarhaliitosta.

Yli puolet kukkien joulukaupasta perustuu kotimaiseen kukkatuotantoon. Joulun suosikeista eli joulutähdistä, hyasinteista, ritarinkukista ja tulppaaneista valtaosa viljellään noin kahdella sadalla puutarhalla kautta maan. Ne ovatkin lähituotantoa parhaimmillaan.

– Kotimaisten joulukukkien painoarvoa lisäävät lähituotannon ohella kukkien tuoreus, eettisyys ja ympäristöarvot. Kukkia ei ole tarvinnut kuljettaa rekoilla yli maiden ja merten. Lisäksi moni suomalainen arvostaa sitä, että lähikukat työllistävät muita suomalaisia, muistuttaa Jalkanen.

Joulu on vuoden kukkasesongeista suurin. Sen ohella kevät kesäkukkineen ja lukuisine kukkaisine juhlineen on vuoden toinen merkittävä kukkasesonki.

Lähde: Kauppapuutarhaliitto

Lue myös:

(MTV LIFESTYLE)

Lue myös:

    Uusimmat