Joulukinkun korvikkeet: Taatusti mehevämpää possua!

Kyllästyttääkö perinteinen kuiva joulukinkku? Loihdi tänä vuonna joulupöytään mehevämpiä versioita possusta – tai vaihda kokonaan kasvislinjalle.

Kuten Ravintola Savoyn keittiöpäällikkö Kari Aihinen jo viime jouluna totesi, joulupöydässä ei ole pakko syödä joka vuosi sitä perinteistä joulukinkkua.

– Olen syönyt kinkkua jo 40 vuotta äitini joulupöydässä, joten se ei ole enää mikään suosikkini. Mutta toki se kuuluu jouluun. Kinkun sijaan voi kuitenkin lähteä tekemään vaikka pitkään haudutettua porsaan kassleria. Tai jos haluaa mennä ihan villiksi, niin voi hankkia Iberico-possun poskea. Eli joulupöytään possua, mutta kuitenkin erilaista ja varmasti mehukkaampaa, Aihinen vinkkasi.

Suussa sulava oluessa haudutettu pulled pork

Vuoden 2013 trendiruoaksi noussut pulled pork sopii myös joulupöytään. Niin sanottuun nyhtöpossuun voi hakea makua vaikka suomalaisesta oluesta Sivumaku-bloggaaja Jani Kinnusen reseptillä.

– Vedetty possu perustuu hitaaseen ja hartaaseen haudutukseen, jonka tuloksena lihan voi repiä kevyesti sormin. Ruhonosana toimi tällä kertaa possunposki. Suosikkipalani. Sen tilalla voi käyttää mitä tahansa ”huonompaa” ruhonosaa. Nyrkkisääntönä sellaista, jonka kilohinta on alle kymmenen euroa.

Katso oluessa haudutetun possunposken eli pulled porkin resepti Sivumaku-blogista.

Meheviä vaihtoehtoja kinkulle

Perinteisen joulukinkun voi korvata muilla porsaanosilla tai valmistaa itse vaikka jouluisaa possumakkaraa. Kasvissyöjän kinkuksi sopii vegaanin seitanpaisti.

Petra Kiiski, petra.kiiski@mtv.fi

Lue myös:

    Uusimmat