Joukkoampumisen uhri Heidi Foxell uuden leikkauksen jälkeen: "Hyvä, etten itse ymmärtänyt tilanteen vakavuutta"

Katso koskettava hetki: Joukkoampumisen uhri Heidi Foxell seisoo ilman tukea 4:08
Katso videolta, kuinka Heidi Foxell seisoo ilman tukea ja mitä hänelle nyt kuuluu!

Joukkoampumisen uhri, poliisi Heidi Foxell kertoo tuoreessa Instagram-päivityksessään toipuneensa vastikään tehdystä kystaleikkauksesta hyvin. Hänen tapauksessaan myös tähän leikkaukseen liittyi komplikaatiovaara, ja hoitohenkilökunta päätyi poikkeukselliseen ratkaisuun.

Heidi Foxell loukkaantui vakavasti Hyvinkään keskustassa vuonna 2012, kun joukkoampuna tulitti ihmisiä katolta keskellä yötä. Kaksi ihmistä kuoli ampumisisessa.

Tuolloin poliisiopiskelijana paikalla ollut Foxell on joutunut käymään tapauksen jälkeen reilussa 10 vuodessa yli 50 leikkauksessa.

Hän toipui aluksi nopeasti, mutta hoitovirhe vuonna 2014 vei hänet pyörätuoliin.

Viimeksi Foxell oli kystaleikkauksessa noin kuukausi sitten. Hän sai jälkitarkastuksessa tällä viikolla lupaavia uutisia.

– Kaikki näyttää nyt tosi hyvältä, Foxell kertoo Instagramissa.

"Historiani takia riskit ovat aivan eri sfääreissä"

Foxellin tapauksessa tämäkään leikkaus ei ollut vaaraton.

– Leikkauksissa on aina komplikaatiovaara, mutta minun historiani takia riskit ovat aivan eri sfääreissä, Foxell kuvaa tilannetta.

Esimerkiksi Foxellin vatsaa ei saatu suljetuksi leikkauksen jälkeen, vaan se oli hänen mukaansa jätettävä auki suoliston kriittisen tilan takia.

– Suolisto pääsi toipumaan, kun minulle laitettiin epiduraali liikkumisen ja kivun vähentämiseksi. Tämä taas tarkoitti yli viikon täyttä liikkumattomuutta.

Ratkaisu oli Foxellin mukaan poikkeuksellinen, koska liikkumattomuus lisää muun muassa veritulppariskiä.

– Leikkausten jälkeen jopa tehohoidossa ihmisiä pyritään mobilisoimaan mahdollisimman nopeasti, mutta minulle liike aiheutti riskejä. Siinä mielessä tämä tilanne muistutti ampumistapauksen hoitoa vuonna 2012.

Hän kertoo olevansa tyytyväinen siihen, että ei tajunnut nyt tilannetta itse täysin.

– Oli lopulta hyvä, etten vahvan lääkityksen takia itse ihan ymmärtänyt tilanteen vakavuutta siinä hetkessä, Foxell toteaa päivityksessään.

Nyt Foxell on ollut kotona kolme viikkoa. Hän kuvaa oloaan heikoksi ja siksi turhautuneeksi.

– Ei se ole ihme, kun miettii mitä kaikkea kävin läpi, hän päättää.

Lue myös:

    Uusimmat