Heidi Foxell valmistui poliisiksi ja palkittiin poliisiylijohtajan huomionosoituksella – "Pitää jaksaa taistella unelmien eteen"

Hyvinkään joukkoampumisessa loukkaantunut poliisiharjoittelija valmistuu pian – Heidi Foxell: “Nyrkin näyttö kaikille” 8:16
Videolla Heidi Foxell kertoi Hyvinkää ampumistapauksesta ja poliisin ammatista vieraillessaan huhtikuussa Huomenta Suomessa.

Heidi Foxell antoi tänään eettisen valan Poliisiammattikorkeakoululla ja hänet palkittiin poliisiylijohtajan huomionosoituksella. 

Toukokuussa vuonna 2012 Hyvinkäällä nähtiin koko Suomea järkyttänyt joukkoampuminen, jossa kuoli kaksi ja haavoittui seitsemän ihmistä. Yksi haavoittuneista oli poliisiammattikorkeakoulun harjoittelussa ollut tuolloin 24-vuotias Heidi Foxell.

Nyt Heidi Foxell on valmistunut poliisiksi. Hänet palkittiin samalla poliisiylijohtajan huomionosoituksella.

– Tämä merkitsee paljon ja olen todella otettu tästä kunnianosoituksesta. Juhla oli todella tunteellinen ja itselläkin nousi parissa kohtaa ihan tunteet pintaan, kun oli niin hienoa poliisiorkesterin soittoa, Foxell kertoo MTV Uutisille.

Hyvinkään tapahtumien jälkeen Heidillä oli edessään pitkä toipumisprosessi, joka on ottanut välillä takapakkia.

– Poliisiura on ollut minulle aina ykkönen ja jotenkin sitä kohti on tavallaan taisteltu. Olen ajatellut sen toteuttamista tosi pitkään, ja nyt se työn määrä, motivaatio ja paneutuminen konkretisoituu.

"Esimerkillistä periksiantamattomuutta"

Palkinnon perusteluissa todetaan Foxellin osoittaneen "inhimillisesti mitattuna äärimmäisistä vastoinkäymisistä huolimatta sitkeyttä ja esimerkillistä periksiantamattomuutta toteuttaessaan yli kymmenen vuotta sitten kesken jääneen unelmansa valmistua poliisiksi". Haaveet toteutuvat, kun on riittävästi tahtoa, palkinnon perusteluissa todetaan.

– Pitää vain jaksaa motivoitua siihen oikeaan suuntaan ja edistää tavoitetta joka päivä. Voi tehdä tosi vähänkin sen eteen, mutta se riittää, kun se kaikki vie koko ajan pikkuhiljaa eteenpäin unelmaa kohti. Tavallaan pitää jaksaa vain taistella, Foxell kertoo.

Eettisen valan tarkoituksena on saada poliisit entistä selvemmin tiedostamaan ja sisäistämään ne arvot ja hyvät toimintatavat, joita poliisilta Suomessa odotetaan. 

Vala ei ole juridisesti sitova, mutta sen antamisella halutaan korostaa poliisina toimimisen vastuullisuutta. Eettisen valan antavat poliisit lupaavat muun muassa kunnioittaa jokaisen ihmisarvoa ja oikeuksia sekä käyttäytyä rehdisti ja auttavaisesti. Poliisin eettinen vala järjestettiin ensimmäisen kerran tammikuussa 2001. 

Lue myös:

    Uusimmat