Joudutko tunkemaan henkarin paikalleen? Pilaat luultavasti vaatteesi säilyttämällä niitä väärin

Vaatteiden oikeanlainen peseminen on tärkeää, mutta suosikkipaitansa voi pilata myös muilla tavoilla kuin vääränlaisella pesuohjelmalla. Huffington Post haastatteli ammattijärjestäjiä ja listasi tavat, jotka koituvat vaatteiden kohtaloksi.

Virhe 1: Halvat henkarit

Moni käyttää niin paljon rahaa vaatteeseen – ja niin vähän rahaa henkariin, jossa tuo vaate roikkuu pitkiäkin aikoja.

Ohut metallihenkari sopii paidoille ja mekoille, jotka eivät tarvitse tilaa. Puvut puolestaan kaipaavat leveää henkaria. Henkareita ei kannata haalia alelaareista ja sukulaisilta, sillä monet henkarit ovat huonolaatuisia ja esimerkiksi pudottelevat vaatteita. Kun löydät oikeanlaisen, sinulle sopivan henkarin, osta niitä heti kymmeniä.

Virhe 2: Komero on ängetty täyteen

Yksiössä asuva voi vain haaveilla vaatekomerosta, mutta vaatteiden tunkeminen pursuilevaan vaatekaappiin on huono idea. Kun vaatteet hinkkaavat toisiaan vasten pitkiä aikoja, syntyy nyppyä. Kaapissa seisovat vaatteet eivät myöskään tuuletu.

Jos henkari täytyy työntämällä työntää kaappiin, vaatteita on liikaa.

Virhe 3: Ripustat villapaitasi henkariin

Villapaidan paino henkarissa venyttää olkapäät muodottomiksi. Jos paita on jostain syystä ehdottomasti saatava henkariin, ripusta se housuhenkariin kuin puvunhousut ikään.

Virhe 4: Ripustat kaiken henkariin

Villapaidallasi on monta ystävää: kaikki vaatteet eivät sovi henkaroitaviksi.

Sukat, rintaliivit, uima-asut ja urheiluvaatteet kannattaa säilyttää hyllyllä tai laatikossa, jotta ne eivät veny.

Virhe 5: Et huolla niitä vaatteita, joita et tarvitse nyt

Talvi- ja kesävaatteet tulee säilöä oikein. Takit ja paidat voi sijoittaa löyhästi rullattuina ilmatiiviisiin, läpinäkyviin laatikoihin, kun niitä ei käytetä. Hentoja kesämekkoja tai hienoja juhlavaatteita ei kannata pakata tiiviisti, vaan pitää ne ilmavasti pukupusseissa hämärässä paikassa.

Virhe 6: Rakastat jenkkileffoista tuttua pesulaelämää

Pesulapesu lyhentää vaatteen käyttöikää. Usein paksulle vaatteelle riittävät harjaaminen ja tuuletus. Vaatetta ei myöskään saa säilyttää pesuloista tutussa muovisessa pukupussissa, koska se ei hengitä.

Osaathan myös viikata vaatteita?

0:42


Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja