"Jos saat naisen nauramaan, saat hänet tekemään mitä vain"

"Jos saat naisen nauramaan, saat hänet tekemään mitä vain", on yksi Marilyn Monroen tunnetuimmista sekä rakastetuimmista lausahduksista. Kokosimme yhteen kuuluisimmat sitaatit ja riemastuttavimmat letkautukset, jotka ovat karanneet vaikutusvaltaisten, voimakastahtoisten ja kerrassaan upeiden naisten huulilta.

Ranskalainen kirjailija, filosofi ja feministi Simone de Beauvoir (1908–1986) sanoi aikoinaan, ettei naiseksi ei synnytä – naiseksi kasvetaan. Myös muut kuuluisat naiset ovat avanneet sanaisen arkkunsa ja päästäneet suustaan hauskoja, koskettavia ja legendaarisia lausahduksia, jotka puhuttelevat meitä ajasta ja paikasta riippumatta.

Anne Frank

Anne Frank (1929–1945) oli juutalainen tyttö ja holokaustin kuuluisimpia uhreja. Hänen päiväkirjansa (suomennettu nimellä Nuoren tytön päiväkirja) on tunnetuin uhrin kirjoittama aikalaiskuvaus toisen maailmansodan juutalaisvainoista.

"Jokaisen sisällä asustavat hyvät uutiset. Hyvät uutiset ovat sitä, ettei tiedosta omaa upeuttaan, sitä kuinka paljon voi rakastaa, sitä kuinka paljon voi saavuttaa ja sitä kuinka suuri potentiaali jokaisessa on!"

"Se joka on onnellinen, tekee myös muista onnellisia."

"Kaikesta huolimatta uskon siihen, että ihmisillä on hyvä sydän."

Audrey Hepburn

Audrey Hepburn (4.5.1929–20.1.1993) oli englantilais-hollantilainen näyttelijätär, jonka yksi kuuluisimmista elokuvista lienee Aamiainen Tiffanyllä. Hepburn tunnettiin hillittynä ja hienostuneena esiintyjänä sekä upeana tyyli-ikonina..

"Uskon pinkin voimaan. Uskon, että nauraminen on paras tapa polttaa kaloreita. Uskon suutelemiseen; siihen että pitää suudella paljon. Uskon siihen, että pitää olla vahva kun kaikki tuntuu menevän pieleen. Uskon, että onnelliset tytöt ovat kaikista kauneimpia tyttöjä. Uskon, että huominen on uusi päivä. Uskon ihmeisiin."

"Meikki saa sinut näyttämään vain ulkoapäin kauniilta, mutta siitä ei ole apua jos olet ruma sisältäpäin. Ellet sitten syö meikkiä."

"Naisen kauneus ei kumpua siitä millaisia vaatteita hän käyttää, millainen vartalo hänellä on tai miten hän laittaa hiuksensa. Naisen kauneuden näkee hänen silmistään, sillä se on oviaukko hänen sydämeensä, paikkaan jossa rakkaus asustaa. Naisen todellinen kauneus heijastuu hänen sielussaan."

Bette Davis

Ruth Elizabeth "Bette" Davis (5.4 1908– 6.10.1989) oli yhdysvaltalainen näyttelijä. Bette Davis kuoli rintasyöpään vuonna 1989.

"Vahvat naiset menevät naimisiin heikkojen miesten kanssa."

"Jumala on keksinyt seksin vitsaillakseen ihmisten kustannuksella."

"Miehistä tulee puoleensavetävämpiä kun he alkavat vanhentua. Mutta siitä (ikääntymisestä) ei ole mitään hyötyä naiselle, mutta onneksi meillä on yksi valtti: meikki."

Byron Katie

Byron Katie (6.12.1942–) on yhdysvaltalainen puhuja ja kirjailija, joka opettaa itsetutkiskelun menetelmää.

"Haluatko tavata elämäsi rakkauden? Katso peiliin."

"Ei ole sinun tehtäväsi pitää minusta – se on minun tehtäväni."

" ...huomasin, että kun uskoin ajatuksiini, kärsin, mutta kun en uskonut niihin, en kärsinyt, ja että sama pätee kaikkiin ihmisiin. Vapaus on niin yksinkertainen asia. Huomasin, että kärsimys on valintakysymys. Löysin itsestäni ilon, joka ei ollut kadonnut, ei hetkeksikään."

Elizabeth Taylor

Elizabeth Rosemond Taylor (27.2.1932– 23.3.2011) oli englantilaissyntyinen yhdysvaltalainen kahdesti Oscar-palkittu näyttelijä, yksi kaikkien aikojen merkittävimmistä naisnäyttelijöistä ja kauneuskuningattarista..

"Äitini on kertonut, että synnyttyäni en avannut silmiäni kahdeksaan päivään, mutta kun avasin ne, ensimmäinen asia jonka näin oli kihlasormus. Jäin koukkuun."

"Olen taistelija – elävä esimerkki siitä, mistä kaikesta ihminen voi selviytyä."

"Isot tytöt tarvitsevat isoja timantteja."

Helen Gurley Brown

Helen Gurley Brown (18.2.1922–13.8.2012) oli yhdysvaltalainen päätoimittaja, kirjailija, kustantaja ja liikenainen. Hän toimi 32 vuotta Cosmopolitan-lehden vastaavana päätoimittajana.

"Kiltit tytöt pääsevät taivaaseen, tuhmat tytöt minne vain."

"Epävarmaksi tunteminen tekee vain hyvää. Se pakottaa sinut tekemään asiat paremmin, käyttämään kaikkia lahjojasi."

"Hyvät ystävät ovat tukenasi vaikeina aikoina, ja onnellisia puolestasi, kun menestyt."

Helen Keller

Helen Keller (1880 –1968) oli yhdysvaltalainen kuurosokea kirjailija, aktivisti ja luennoitsija.

"Optimismi on uskonto, joka johtaa saavutuksiin. Mitään ei voi saavuttaa ilman toivoa ja itseluottamusta."

"Menestyksesi ja onnellisuutesi piilee sinussa. Pysy onnellisena ja sinun ilosi toimii paimenena vaikeuksia kohdatessasi."

"On parempi kävellä ystävän kanssa pimeässä, kuin kävellä yksin valossa."

Jane Austen

Jane Austen (16.12.1775–18.7.1817 ) oli englantilainen kirjailija. Austenin romaanit ovat arvostettuja hyväntahtoisen ironiansa, huumorinsa ja englantilaisen maalaisaatelin elämän kuvauksen vuoksi, mutta myös erinomaisina naisten kuvauksina.

"Meissä kaikissa asuu meille itsellemme parempi opas kuin kukaan muu voi olla. Kun vain oppisimme uskomaan siihen."

"Rakastavan naisen into on jotain sellaista, mitä yksikään käsikirjoittaja ei osaa kuvailla."

Lana Turner

Lana Turner (1921–1995) oli yhdysvaltalainen Oscar-ehdokkaana ollut näyttelijä ja aikansa seksisymboli. Lana Turnerin yksityiselämä oli myrskyisä: hänellä oli seitsemän aviomiestä ja lukuisia rakastajia.

"Herrasmies on vain kärsivällinen susi."

"Mieluummin kadotan hyvän korvakorun, kuin että minut nähtäisiin ilman meikkiä."

"Haaveilin yhdestä aviomiehestä ja seitsemästä lapsesta, mutta siinä kävikin toisin päin."

"Menestyvä mies on se, joka tienaa enemmän rahaa kuin mitä hänen vaimonsa pystyy kuluttamaan. Menestyvä nainen on se, joka löytää tällaisen miehen."

Mae West

Mae West (17.8.1893–22.11. 1980) oli yhdysvaltalainen näyttelijä ja näytelmäkirjailija: 1920-luvulla West herätti huomiota uskaliailla vaudeville-show’llaan, 1930-luvulla hänestä nousi aikansa seksisymboli.

"Miehen suudelma on hänen allekirjoituksensa."

"Rakastunut nainen ei kykene olemaan järkevä – tai muutoin hän ei olisi edes rakastunut."

"Saatat ihailla tytön kurveja ensimmäisen tapaamisen aikana, mutta toisella tapaamisella näet muitakin kuvakulmia."

"Älä anna miehen arvuutella liian kauan – hän löytää vastauksen varmasti muualtakin."

"Rakkaus ei ole tunne tai vaisto – se on taidetta."

Margaret Thatcher

Margaret Thatcher (13.10.1925–8.4.2013) oli brittiläinen poliitikko. Hän oli maansa ensimmäinen naispääministeri (1979–1990) ja konservatiivipuolueen puheenjohtaja. Häntä on luonnehdittu maailman kenties tunnetuimmaksi naispoliitikoksi

"Voimakastahtoisuus on samanlaista kuin naiseus. Jos siitä tosiasiasta täytyy kertoa jollekin, et ole sitä."

"Jokainen nainen, joka ymmärtää millaista on huolehtia kodista, on askeleen verran lähempänä ymmärrystä siitä, millaista on huolehtia kokonaisesta valtiosta."

"Jos haluat että jotain sanotaan, kysy miestä; jos haluat että jotain tapahtuu, kysy naista."

Marie Antoinette

Marie-Antoinette (1755–1793) Unkarin ja Böömin kuningatar, Itävallan arkkiherttuatar, Ranskan dauphine ja lopulta kuningatar. Marie-Antoinette tuomittiin kuolemaan syytettynä maanpetoksesta 16. lokakuuta noin kello 4 aamulla.

"Se, että pettäisin kaikkien luottamuksen tekisi minut kaikkein onnettomimmaksi."

(Esikoistytölleen:) "Sinä et ole sitä, mitä toivoin, mutta se ei tee sinusta minulle yhtään vähemmän rakasta. Pojasta olisi tullut Ranskan poika, mutta sinä, Marie Thérèse, tulet olemaan minun tyttäreni."

"Olin kuningatar, ja te otitte kruununi; vaimo, ja te tapoitte mieheni; äiti, ja te riistitte minulta lapseni. Minulla on jäljellä vain vereni; ottakaa se, mutta älkää antako minun kärsiä kauaa."

Marie Curie

Marie Curie (7.11.1867–4.7.1934) oli puolalainen fyysikko, kemisti ja radioaktiivisuuden tutkimuksen uranuurtaja.

"Mitään elämässä ei tulisi pelätä. Asiat pitäisi vain ymmärtää. Nyt on aika ymmärtää enemmän, jotta voisimme pelätä vähemmän."

"Etenkin naiset ovat jatkuvasti kyseenalaistaneet sitä, miten pystyn yhdistämään perhe-elämän ja tieteellisen urani. Voin kertoa, ettei se ole ollut helppoa."

Marilyn Monroe

Marilyn Monroe (1.6.1926– 5.8.1962) oli kaikkien aikojen rakastetuin seksisymboli, yhdysvaltalainen näyttelijä, laulaja ja malli.

"Kun oli pieni tyttö, kukaan ei sanonut minulle että olisin nätti. Jokaiselle pikkutytölle pitäisi sanoa, että he ovat nättejä – vaikka he eivät sitä olisikaan."

"Olen itsekäs, kärsimätön ja vähän epävarma. Teen virheitä, menetän malttini ja joskus olen hankala. Mutta jos et kestä minua pahimmillani, et ansaitse minua parhaimmillani."

"Jos saat naisen nauramaan, saat hänet tekemään mitä vain."

"On parempi olla onneton yksin kuin olla onneton jonkun kanssa."

Marjorie Kinnan Rawlings

Marjorie Kinnan Rawlings (8.8.1896–14.12.1953) oli yhdysvaltalainen kirjailija. Hän voitti teoksellaan Elämän kevät (The Yearlling) Pulitzerin.

"Naisen tulisi rakastaa väärää miestä kerran tai kaksi elämänsä aikana ollakseen kiitollinen hyvästä."

"Suru oli kuin tuuli. Se tuli puuskina."

Prinsessa Diana

Prinsessa Diana (1.7.1961–31.8.1997) oli Britannian kruununperijän Walesin prinssi Charlesin ensimmäinen puoliso, prinssi Williamin ja prinssi Harryn äiti. Prinsessa Diana menehtyi vuonna 1997 auto-onnettomuudessa.

"Teen ainoastaan niin kuin sydämesi sanoo."

"Halaukset voivat tehdä suunnattomasti hyvää – etenkin lapsille."

"Tiedän, mikä tehtäväni oli: mennä ulos ja tavata ihmisiä ja rakastaa heitä."

"Olen tietoinen siitä, että ihmiset joita olen rakastanut ja jotka ovat nyt kuolleet, ovat henkiä jotka pitävät minusta huolta."

Shirley Temple

Shirley Temple (23.4.1928–10.2.2014) oli yhdysvaltalainen näyttelijä, laulaja, tanssija ja entinen Yhdysvaltain suurlähettiläs Ghanassa ja Tšekkoslovakiassa. Hän on elokuvahistorian yksi suosituimmista lapsitähdistä.

"14-vuotiaana olin vanhimmillani. Siitä saakka olen nuorentunut."

"Lakkasin uskomasta joulupukkiin 6-vuotiaana. Äiti vei minut tapaamaan häntä kauppakeskukseen ja joulupukki kysyi nimikirjoitustani."

Virginia Woolf

Virginia Woolf (25.1.1882– 28.3.1941) oli englantilainen kirjailija, kirjallisuuskriitikko ja feministi. Woolf teki itsemurhan hukuttautumalla Ouse-jokeen vuonna 1941.

"Kirjoittaminen on kuin seksiä. Ensin teet sitä rakkauden vuoksi, sitten ystävien, ja sitten teet sitä rahan takia."

"Naisena minulla ei ole omaa maata. Naisena en halua omaa maata. Naisena minun maani on koko maailma."

"Minun ei tarvitse vihata yhtäkään miestä; hän ei voi satuttaa minua. Minun ei tarvitse mielistellä yhtäkään miestä: hänellä ei ole mitään annettavaa minulle."

Äiti Teresa

Äiti Teresa (1910 – 5.9.1997) oli maailmankuulu roomalaiskatolilainen nunna, etniseltä taustaltaan Makedonian albaani. Hän perusti Rakkauden lähetyssisaret -nimisen sääntökunnan, jonka työstä Kalkutan köyhien parissa raportoitiin laajalti. Äiti Teresa sai lukuisia huomionosoituksia työstään, ja hänelle myönnettiin Nobelin rauhanpalkinto vuonna 1979. Katolinen kirkko julisti vuonna 2003 äiti Teresan autuaaksi.

"Elämä on mahdollisuus, käytä se.

Elämä on kaunis, ihaile sitä.

Elämä on unelmaa, ymmärrä se.

Elämä on haaste, ota se vastaan.

Elämä on velvollisuus, suorita se.

Elämä on peli, ole valmis.

Elämä on lupaus, täytä se.

Elämä on suru, pääse siitä yli.

Elämä on kappale, laula se.

Elämä on taistelu, hyväksy se.

Elämä on tragedia, kohtaa se.

Elämä on seikkailu, rohkene pysyä mukana.

Elämä on onni, pidä siitä kiinni.

Elämä on liian arvokas, älä tuhoa sitä.

Elämä on elämää, ole valmis taistelemaan sen puolesta."


Lue myös:


Heli Kuitunen & Katri Koskinen, heli.kuitunen(at)mtv.fi, katri.koskinen(at)mtv.fi

Lähteet: Brainyquote.com, goodreads.com, Classiclit.about.com, Womenshistory.about.com, Angelfire.com, Imdb.com, Quotationspage.com, Wikipedia.org, Thestir.cafemom.com

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja