Jos haluat pysyä mitoissasi, pysy sinkkuna!

Jos olet sinkku, nyt sinulla on yksi syy lisää pysyäkin sellaisena! Uusimman tutkimuksen mukaan parisuhteessa elävät naiset lihovat herkemmin kuin sinkkuystävänsä.

Uuden Ohiossa teetetyn tutkimuksen mukaan riski lihoa on suurimmillaan miehillä eron jälkeen ja naisilla heidän astellessaan alttarille. Ikävä kyllä, tämä ei ole ensimmäinen tutkimus, mikä vahvistaa sen, että parisuhde lihottaa. Brittiläisen tutkimuksen mukaan naisen ruokavalio muuttuu radikaalisti, kun hän muuttaa rakkaansa kanssa saman katon alle. Naiset alkavat syödä suurempia määriä ja nostavat näin nopeasti painoaan. Saman tutkimuksen mukaan naiset hakevat miehiä helpommin ruuasta lohtua kun he ovat surullisia tai stressaantuneita.

Ruokatottumukset muuttuvat

Pariskunnan muuttaessa yhteen tai mennessä naimisiin ruokailutottumukset muuttuvat. Yhden sijasta onkin kaksi, ja toinen on otettava huomioon. Ruokailuhetkestä kumppanin kanssa tulee helposti päivän kohokohta ja ruokaan panostetaan enemmän kuin yksin eläessä. Ruokavalinnat muuttuvat ja useasti herkkuja napostellaan yhdessä sohvalla löhöten. Tämä on järkeen käypää, sillä meidät on kasvatettu ajattelemaan, että ruokailuhetket ovat tarkoitettu yhdessäolon hetkiksi.

Älä syö peilikuva-aterioita

Huolimatta siitä, että nainen olisi samanpituinen kuin mies, kuluttaa hän paljon vähemmän kaloreita. Miehellä on luonnollisesti enemmän lihasmassaa, mikä puolestaan kuluttaa enemmän energiaa. Harvemmin pariskunnat edes ovat samanpituisia. Keskimäärin mies tarvitsee 40 prosenttia enemmän energiaa kuin nainen, pysyäkseen normaalipainossa. Jos syöt samaa ruokaa ja samoja määriä kuin miehesi on varmaa, että hiljalleen painosi nousee.

Muokkaa lautastasi

Etsikää tapoja syödä erilaisesti yhdessä. Voitte esimerkiksi valmistaa kaksi erilaista ateriaa samoista aineksista. Naiselle hyvä keino pysyä ihannepainossa, on syödä vähemmän hiilihydraatteja. Jos esimerkiksi herkuttelette meksikolaisella ruualla, voi vehnäisen tortillan sijaan tehdä ruokaisan salaatin.

Uskalla sooloilla

Joistakin saattaa tuntua hassulta olla syömättä silloin kun puoliso syö, mutta jos et ole nälkäinen on ihan okei kieltäytyä ruuasta, ja nauttia vaikka vain kuppi teetä ja hedelmä seuraksi. Et normaalistikkaan adoptoi itsellesi kaikkia puolisosi tapoja ja harrastuksia. Ruokailutottumusten ei pitäisi olla poikkeus. Ei ole mitään syytä, tykätä samoista ruuista, syödä samoja määriä tai samaan aikaan.

MTV3/Helmi

Kuvat: Shutterstock

Lähde: shape.com

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja