Jorma Uotinen: Turha krääsä pois suomalaiskodeista

Asuntomessujen taiteen teemaviikon yksi paikalla olevista taiteilijoista on Kuopio Tanssii ja Soi -festivaalin taiteellinen johtaja Jorma Uotinen, joka on myös sisustanut messujen Italia-talon. Uotinen on edelleen tyytyväinen kohteen suuntaa antavaan sisustukseen.

– Olen tuonut esille yhden tavan sisustaa vaikkapa terassi moderneilla muodoilla. Olohuoneen Barcelona-tuolit edustavat puolestaan pysyvyyttä. Alakerran keittiön voimakkaalle punaiselle olen hakenut vastaväriksi porraskäytävän keltaisen seinän, kuvailee Uotinen sisustuksellisia näkemyksiään.

Uotinen on ottanut sisutukseen mielellään myös taiteen mukaan. Harri Kiven värikäs Pärekori on olohuoneen seinällä ja Sirpa Miettisen maalauksia eri puolilla asuntoa.

– Omassa kodissani Helsingissä on paljon samaa kuin täällä. Molemmissa on kivilattia: kotonani se on valkoista marmoria. Pidän voimakkaista väreistä. Kotini on mustavalkoinen ja sitä koristaa vahva punainen.

Uotinen asuu Helsingissä korkealla kattojen yllä.

– Korkeus ja tila tuovat ihmiselle jatkumoa ja avaruutta. Aivot tarvitsevat valoa, jotta ihminen pystyy ajattelemaan, olemaan luova.

Oma viihtyvyys tärkeintä

Jos Uotinen saisi päättää, hän karsisi suomalaisista kodeista paljon turhaa krääsää pois.

– Tärkeintä on, että ihminen viihtyy omassa ympäristössään. Hyväksyn kaikenlaisen kitchinkin, kunhan se on vastaus ihmisen sisäiseen maailmaan. Sisustuksestakin pitää löytyä vastaavuus omaan maailmaan: tyyli on mielipide ja vain yksi sellainen.

Sisustusvinkiksi Uotinen antaa sisustaja Kelly Hopperin ohjeen: pienikin tila kestää paremmin suuria esineitä kuin pienen pientä piperrystä.

– Pienessä tilassa liian iso tuo kaivattua jännitettä ja volyymiä sisustukseen, vinkkaa Uotinen.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja