Jorma Uotinen: Nuorena koettu halvaantuminen ajoi tanssijaksi

Jorma Uotinen kertoo Studio55.fi-lähetyksessä, kuinka hän menetti 19-vuotiaana liikunta- ja puhekykynsä. Silloin hän päätti ryhtyä tanssijaksi, mikäli vielä pääsee jaloilleen.

Jorma Uotinen ajautui teatterin ja tanssin maailmaan jo lapsena, jolloin hän toimi avustajana Porin teatterissa. Päätös ammattitanssijaksi ryhtymisestä syntyi 19-vuotiaana vakavan sairastumisen myötä.

– Minä sairastuin, ja sen sairauden myötä halvaannuin. Menetin liikunta- ja puhekykyni, ja siinä prosessissa ajattelin, että jos tästä selviän, minusta tulee tanssija. Ja kun siitä selvisin, minulla ei ollut mitään muuta vaihtoehtoa kuin alkaa tanssia.

Lääkärin kannustavat sanat antoivat toivoa ja edesauttoivat toipumista.

– Hän sanoi, että tästä voi parantua täysin, ja sehän oli valtavan voimaannuttava lause, jolla lääkäri antoi välittömästi toivon siitä, että tästä voi selviytyä.

Sairauden selätettyään Uotinen hakeutui Kansallisbalettiin, josta hänen ammattilaisuransa lähti nopeasti käyntiin. Vain seitsemän vuoden kuluttua halvaantumisestaan Uotinen esiintyi jo Pariisin oopperan lavalla.

Viisi Pariisissa vietettyä vuotta olivat Uotiselle todella merkityksellisiä.

– Jos menin sinne tanssijana, niin siinä prosessissa kasvoin taiteilijaksi.

Miten Uotinen kuvaa suhdettaan Pariisiin ja tulevalla konsertikiertueellaan laulamiinsa chansoneihin? Katso koko lähetys!

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja