Joonas Rask soitti veljeltään neuvot NHL-debyyttiin

Nashville Predatorsin Joonas Rask teki NHL-debyyttinsä Suomen aikaa perjantain vastaisena yönä. Valtteri Filppula ja Detroit Red Wings antoivat hallissaan kylmää kyytiä maalein 5-2.

Nuorempi Rask sai kutsun NHL-ryhmään pelattuaan vain yhden ottelun Nashvillen farmijoukkueessa, AHL:n Milwaukee Admiralsissa. Kun paikka ylhäällä varmistui, oli neuvonantajakin lähellä, velipoika Tuukka pelaa Boston Bruinsissa.

– Soitin Tuukalle. Hän antoi minulle vihjeitä. Tyyliin ”pidä jalat liikkeessä”, Joonas Rask kertoi The Tennessean -sanomalehdelle.

23-vuotias hyökkääjä Rask lähti otteluun ketjukavereinaan Chris Mueller ja Bobby Butler. Ketjulle siunaantui lähinnä jämäminuutteja. Kolmikon oli usein vaikea päästä ylös omalta puolustusalueelta, mutta ehtivät he hieman hämmentää hyökkäyspäässäkin.

– Rask pelasi latautuneesti ja luisteli hyvin. Hänen mainio karvauspelinsä aiheutti Detroitille muutaman kiekonmenetyksen, ESPN Radion Stu Grimson analysoi.

Epäonnekseen Rask joutui todistamaan kaksi kertaa vastustajan maalintekoa. Hän seurasi erityisen läheltä, kun Red Wingsin Valtteri Filppula sijoitti NHL-uransa sadannen maalin.

– Ainahan sitä toivoo, että laukaukset menisivät sisään vähän useammin. Vastustajalla oli paljon uusia kavereita pelaamassa. He halusivat antaa näyttöjä, ja se teki meidän työstämme vaikeampaa, Filppula sanoi Fox Sportsilla.

Joonas Raskin debyytin myötä NHL:ssä on nähty tällä kaudella tasan 30 suomalaispelaajaa: 22 kenttäpelaajaa ja 8 maalivahtia.

Lue myös:

    Uusimmat