Joogaopettaja Kylli Kukk: Harmaana hiirulaisena olo sairastuttaa

Hyvinvointiin tarvitaan kehon ja mielen huolenpitoa. Studio55.fi-lähetyksessä vieraillut Kylli Kukk myös kehottaa nautiskelemaan ja hykertelemään onnesta.

Joogaopettaja ja fysioterapeutti Kylli Kukk sanoo, että jokaisen ihmisen keho on kuin firma, ”Minä Oy Ab”. Jotta firma ei menisi konkurssiin, on sen eri osista, fyysisistä ja henkisistä, pidettävä huolta.

Moni on väsynyt, vaikka nukkuu paljon, syö hyvin ja urheilee. Kukk kehottaa tarkastelemaan hengitystä.

– Hengittäminen menee pipariksi heti, kun pipoa kiristää, Kukk sanoo. Pipon kiristämisen lisäksi kireät lihakset keuhkojen ympärillä ja tiukat vaatteet salpaavat ihmisen hengityksen, kun vatsa ja keuhkot eivät pääse laajenemaan kunnolla.

Koko keho hyötyy happirikkaasta verestä, mutta hengittämiseen ei ole oikotietä tai pilleriä. On vain hengitettävä.

Kukk sanoo myös, että hyvinvointi lähtee korvien välistä. Pohjoisten pituuspiirien ihmisillä nautiskelun ja mielihyvän taidot ovat toisinaan hukassa.

– Kaikki nämä kitkuttelut ja harmaana hiirulaisena oleminen sairastuttavat, Kukk sanoo. Ilo, rakkaus ja hyvyys sen sijaan ovat parantavia voimia.

Itsensä helliminen unohtuu herkästi. Maailma täytyy uhkakuvista, kriiseistä, väkivaltaisista elokuvista ja negatiivisesta energiasta. Talvikin tulee ja ihmiset paketoivat itsensä vaatekerroksiin. Iho, joka on valtava tuntoelin, unohtuu vaatteiden alle.

– Voisi alkaa pienillä kotiaskareilla tuomaan aisteille parasta mahdollista, Kukk sanoo. Kotona voi tehdä ihanaa ruokaa. Suihkun jälkeen voi helliä ihoa, rasvaamalla ja silittämällä.

Kukk muistuttaa, että onnesta hykertely on taitolaji, jota täytyy opetella.

Kylli Kukk kertoo kuinka aloitti joogaharrastuksen neuvostoajan Eestissä. Hän myös näyttää käytännön esimerkeillä, kuinka pitää huolta selästä. Katso koko lähetys!

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja