Joogalla lukuisia terveyshyötyjä – tiesitkö näistä?

Jooga on kokonaisvaltainen harjoitusmenetelmä, joka muun muassa lisää kehon liikkuvuutta ja notkeutta. Joogalla on myös muita hyötyjä ja terveysvaikutuksia.

Men’s Fitness listasi joogan terveyshyötyjä. 

Edistää ruoansulatusta

Monipuolinen ja riittävästi kuitua sisältävä ruokavalio on ensiarvoisen tärkeää suoliston hyvinvoinnille ja toiminnalle, mutta myös liikunnalla on osansa ruoansulatuksen toimivuuteen. Joogan tietyt harjoitukset tekevät hyvää myös sisäisesti ja antavat puhtia ruoansulatukselle.

Auttaa pitämään ruokahalun kurissa

Liian nälkäisenä syöminen lähtee helposti käsistä, ja suuhun tulee lapattua ruokaa liian vauhdikkaasti. Journal of the American Dietetic Associationissa julkaistu tutkimus on osoittanut, että joogaa säännöllisesti harrastavat syövät tietoisesti ja keskittyvät myös hengitykseen ruokaillessaan, mikä rauhoittaa ruokailuhetkeä.

Stimuloi aivoja

Liikunta stimuloi aivoja, ja joogaan liittyvät hengitysharjoitukset auttavat keskittymään ja vähentävät stressiä. Journal of Physical Activity and Healthissa julkaistun tutkimuksen mukaan 20 minuutin jooga paransi aivojen toimintakykyä paremmin kuin saman kestoinen kävely tai lenkkeily.

Auttaa rentoutumaan

Jooga aktivoi parasympaattista hermostoa ja auttaa vähentämään stressihormonien määrää elimistössä. Jooga onkin hyvä keino stressin hillitsemiseen. 

Voi parantaa työtehoa

Jooga saa kehon liikkeelle ja antaa energiaa, mikä voi parantaa työtehoa ja edesauttaa luovuutta. Työpaikat tiedostavatkin yhä enemmän henkisen ja fyysisen hyvinvoinnin merkityksen hyvälle työteholle. 

Huomenta Suomen Terve aamu -lähetyksessä vierailee torstaina 18.6. joogi-guru Jani Jaatinen. Lähetä kysymyksesi Jani Jaatiselle. 


Lue myös:

    Uusimmat