Joogaa alasti, krapulassa tai lumihangessa? Suosikkilaji muuntuu moneksi

Unohda astanga, hatha ja yin – nyt voit kokeilla vaikkapa ilma-, lumi-, tai nakujoogaa!

Monipuolinen jooga tarjoaakin erilaisia vaihtoehtoja jos jonkinlaiselle liikkujalle. Joogasta onkin tullut maailmanlaajuinen suosikkilaji, ja samalla siitä on kehitetty mitä kummallisempia muunnoksia.

Ilmajooga

Ilmajoogassa yhdistyvät kangasakrobatia ja joogaharjoitus. Asanoita ja vaikkapa aurinkotervehdyksiä tehdään ilmajoogassa katosta roikkuvaa kangaslenkkiä apuna käyttäen. Kankaalla pääsee pyörimään, roikkumaan pää alaspäin ja temppuilemaan, ja lisäksi sen tuoma tuki auttaa syventämään venytyksiä.

Vesijooga

Joogaa tehdään myös vedessä, jossa painottomuuden tunne tekeekin treenaamisesta mielenkiintoisen kokemuksen. Tosijoogit vievät harjoituksen syvemmälle ja suorittavat treenit veden alla uppeluksissa.

Nakujooga

Joogassa viehättää sen luonnollisuus ja yhteyden saaminen omaan kehoon, joten totta kai joogaa keksittiin alkaa harrastaa myös alasti.

Köysijooga

Joogassa on monia tapoja käyttää köysiä apuvälineenä venytyksissä, mutta hurjimmat joogit roikuttavat itseään köysistä katosta tai seinältä. Joogan ja sitomisen yhdistäviä kinkympiä joogamuotojakin on kehitetty.

Sokkojooga

Side silmillä helpottaa kuulemma joogaharjoituksen meditatiivisen puolen löytämistä. Tasapainottelusta tulee haastavampaa ja keskitys syvenee, kun katse ei pääse harhailemaan.

Darrajooga

Helsinkiläisen Pranama-joogakoulun tarjoamilla darrajoogatunneille saa tulla, vaikka olo ei olisi hehkeimmillään. Tunnilla pyritään eroon kuona-aineista ja stressistä.

Jos et selviä krapulaltasi tunnille, katso tämä video:

Kuuma jooga

Kuumassa huoneessa tehtävää hot yoga eli kuuma jooga on tullut jo melko yleiseksi osaksi esimerkiksi kuntosaliketjujen joogatarjontaa. Kuumaa joogaa saa totisesti hien virtaamaan, sillä sitä harjoitetaan jopa 40 asteisessa huoneessa. Lämpötilan sanotaan tekevän harjoituksesta autenttisen kokemuksen, sillä joogan syntysijoilla Intiassa lämpötila on usein hellelukemissa muutenkin.

Lumijooga

Tämän talven villitys Yhdysvalloissa on ollut snowga eli snow yoga eli lumijooga.

SUP jooga

Stand Up Paddle Boardin eli SUP-laudan päällä vedessä kelluen suoritettu jooga on ajautunut Suomeenkin asti.

Koirajooga

Lemmikit tunnetusti tuppaavat häiritsemään harjoittelua kotosalla, joten miksipä et ottaisi karvakaveria mukaan harjoittelemaan alaspäin katsovaa koiraa?

Naurujooga

Naurujooga parantaa mielialaa eikä vaadi muuta kuin avoimen mielen. Katso ohjeet harjoituksiin:

Lue myös:

    Uusimmat