Jokerit pommitettiin kesälomalle – kausi päättyi rumalla tavalla

Helsingin Jokerien kausi päättyi jääkiekon KHL:n pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella, kun Lokomotiv Jaroslavl eteni jatkoon tylysti otteluvoitoin 4–0. Lokomotiv otti neljännestä ottelusta Jaroslavlissa 4–1-voiton.

Aleksei Martshenko vastasi Lokomotivin ja ottelun ensimmäisestä maalista tällättyään kiekon avauserässä ylivoimalla takayläkulmaan. Jonathan Pudas toi Jokerit toisessa erässä tasoihin, kun hänen kutinsa kimposi onnekkaasti tolpan ja Lokomotiv-maalivahti Edward Pasqualen selän kautta rysään.

Lokomotivin Teemu Pulkkinen astui kuitenkin esiin myöhemmin toisessa erässä. Hän latasi nopeasti aloitusvoiton jälkeen ylivoimalla taiston voittomaalin Jokerien Tommi Kivistön saatua juuri tätä ennen heppoiselta näyttäneen rangaistuksen korkeasta mailasta.

Andre Petersson ja Vladimir Tkatshov kaunistelivat Lokomotivin johtoa päätöserässä. Jokerien kokonaisesitys jäi valjuksi, ja pelistä oli vaikea havaita toisteisia rakenteita.

Teemu Pulkkinen oli ottelusarjassa kauttaaltaan väkevässä iskussa ja takoi neljään peliin tehot 4+1. Hän siivitti Lokomotivin voittoon edellisessäkin ottelussa kahdella maalillaan, joista toinen oli jatkoeräosuma.

Ottelusarjan kaikki ottelut pelattiin Jaroslavlissa, kun Jokerit päätti Suomen viranomaisten ja KHL:n kanssa käymiensä keskustelujen jälkeen tahkota koko pudotuspelirupeamansa vieraissa.

Jokerit sijoittui KHL:n läntisessä konferenssissa runkosarjassa viidenneksi, Lokomotiv neljänneksi.