Mainos

Jokereille ja HIFK:lle tänään rangaistukset – vaikuttaako tämä todiste?

Jääkiekon SM-liigan kurinpitopäätös Jokerien ja HIFK:n reilun viikon takaisesta European Trophy -ottelusta on odotettavissa tänään. European Trophy asetti jo seitsemän pelaajaa pelikieltoon, mutta tänään annettavat rangaistukset tulevat voimaan SM-liigan otteluihin.

Ville Peltosen rusikoinut Jokereiden Semir Ben-Amor sai viisi peliä huilia European Trophylta. Lisäksi HIFK:n Ilari Melart on poissa kahdesta ottelusta. Jokereiden Jani Rita ja Jarkko Ruutu sekä HIFK:n Mikko Jokela, Juuso Salmi ja Siim Liivik saivat yhden ottelun mittaiset pelikiellot mieheen.

Ben-Amor on ottanut Peltosen mukiloinnin täysin omalle kontolleen. Ilta-Sanomat esittelee verkkosivuillaan videotallenteen, joka asettaa toiminnan spontaaniuden vaakalaudalle.

IS:n haltuun saamalla videolla kuvataan joukkueiden vaihtopenkkiä ennen Ben-Amorin hyökkäystä Peltosen kimppuun. Videon ääniraitaa on digitaalisesti suodatettu ja IS:n mukaan siitä kuuluu useita selviä huutoja.

Lehden mukaan ensimmäinen kuultava asia on lause "Nyt menee Vil...", kun Peltonen loikkaa jäälle. Tämän jälkeen Jokerit tekevät vaihtoa ja Aleksi "Muse" Mustonen on menossa kentälle. Sen jälkeen kuuluu huuto: "Muse jää, Muse jää, Muse jää!" ja hän kääntyy takaisin.

Tämän jälkeen Ben-Amor hyppää kaukaloon. IS:n mukaan perään huudetaan "Tapa se!" ja perään matalampi ääni huutaa "Tapa se kusipää!". Lehden käyttämä ääniasiantuntija sanoo, että kaikki muut huudot, paitsi ensimmäinen "tapa se!", kuuluvat samalle henkilölle.

Huutojen jälkeen Ben-Amor taklaa Ville Peltosen takaapäin jäähän ja lyö häntä useita kertoja nyrkein. Peltonen sai tilanteessa aivotärähdyksen.

Keskustelua onkin käyty siitä, käskytettiinkö Ben-Amor Peltosen kimppuun. Jokereiden päävalmentaja Tomi Lämsä vastasi liigaristeilyllä MTV3:lle asiasta suoraan esitettyyn kysymykseen näin: – En ole käskyttänyt.

European Trophy ei antanut rangaistuksia muille kuin pelaajille. Myös poliisi tutkii ottelun tapahtumia. IS sanoo, että ei ole selvää, onko sama nauha myös poliisin tutkimuksissa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.