Mainos

Johtajat kinaavat: Onko halpa ja kallis magneettikuvaus sama tuote?

Eri klinikoiden johtajat kiistelevät siitä, myyvätkö he potilaalle samaa vai eri tuotetta. 

Näin johtajat kommentoivat:

Terveystalon ylilääkäri Juha Tuominen = JT

Cityterveyden toimitusjohtaja Martti Kiuru = MK

Kuka tekee kuvauksen

JT: Halpakuvauksissa lääkäri ei ole lähtökohtaisesti saatavissa paikalle, kuva tehdään aina yhdellä tavalla.

MK: Cityterveydessä radiologian erikoislääkäri on aina konsultoitavissa. Merkittävä osa Terveystalon omista magneettitutkimuksista tehdään niin, että  paikalla on vain röntgenhoitaja, joka suorittaa kuvauksen. Yli 95% Suomessa ja maailmassa tehtävistä magneettitutkimuksista tehdään rutiinikuvaus protokollalla.

Radiologian konsultoiminen

JT: Lähettävä lääkäri ei voi konsultoida radiologia vastauksen tulkinnasta tai tutkimusasettelusta.

MK: Lähettävä lääkäri voi konsultoida Cityterveyden radiologian erikoislääkäriä tulkinnasta tai tutkimusasettelusta aivan kuten kaikkialla muuallakin, pääosin konsultaatio tapahtuu puhelimitse. Näin myös Terveystalossa.

Potilaalle jäävä materiaali

JT: Potilas saa kuvat cd:llä ja lausunnon paperilla.

MK: Kyllä, näin toistaiseksi. Meille on pian tulossa ns. potilasportaali, josta potilas pääsee näkemään lausuntonsa ja kuvansa netin kautta mistä tahansa. Myös Terveystalossa annetaan kaikille magneettitutkimuspotilaille cd-levyllä kuvat ja paperilla lausunto, koska kaikki Terveystalossa magneettikuvauksessa käyvät potilaat eivät mene Terveystalon lääkäreille jatkohoitoon, jolloin käytössä on vain cd:llä kuvat ja paperilla lausunto.

Hoitavan lääkkärin työ 

JT: Hoitava lääkäri joutuu käytännössä luottamaan vain lausuntoon.

MK: Kaikkialla Suomessa ja maailmalla hoitavat lääkärit "joutuvat" luottamaan radiologian erikoislääkärin lasuntoon, niin myös Terveystalossa. Hoitava lääkäri voi myös itse katsoa kuvia ja tehdä niistä arviota, niin meillä kuin kaikkialla muuallakin. 

Magneettikuvauksessa käytetyt laitteet

JT: Laitteet ovat kunnostettuja käytettyjä laitteita.

MK: Tampereella käytössämme oleva GE Signa 1.5T HDxt 16 Channel Optima Edition tulee suoraan GE:n tehtaalta Florencesta, South Carolina, USA:sta. Se on sairaalatason vaativiin tutkimuksiin soveltuva laite, jollaisia on käytössä mm. HUSissa Töölön sairaalassa, OYSissa, PKKS:ssa, LKS:ssa, LPKS:ssa jne. Meillä käytössä on kyseisen laitteen uusin versio, joka hyödyntää mm. edistyksellisiä, taipuisia 16-kanavaisia keloja. Magneettiytimen metallissa on käytetty kierrätettyä metallia. Terveystalolla on itsellään käytössä useampia identisiä laitteita.


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.