John löysi säkkikaupalla rahaa appiukon kellarista – rikastumisen tiellä oleellinen este

Mies siivosi satavuotiasta kellaria, löysikin yllättäen miljoona-aarteen 1:08
Pennissä on miljoonan alku, mutta entä miljoonassa pennyssä?

Sanotaan, että elämän tarjoamiin tilaisuuksiin tulee tarttua kaksin käsin. John Reyesillä on nyt noin miljoona tilaisuutta rikastua.

Amerikkalaismies löysi kellarin ryömintätilasta miljoona pennyä Los Angelesissa, kertoo The Guardian. Kiinteistönvälittäjänä toimiva John Reyes, 41, yrittää nyt keksiä, mitä tehdä hiluomaisuudella.

Reyes oli vaimonsa kanssa siivoamassa appiukkonsa vanhan talon kellarin ryömintätilaa remontin vuoksi vuonna 2022. Yllättäen maasta alkoi perinteisen pölyn ja lian sijaan löytyä pennyjä.

Pikkupennosten lähde selvisi pian: talon alle oli jemmattu säkeittäin kylmiä kolikoita. Pennosia oli pussien lisäksi laatikoissa, laareissa ja paperikääreissä.

– Monet pusseista on suljettu sinetillä, ne ovat suoraan pankista, Reyes kuvaa.

Yllä olevalta videolta näet, millainen kasa rahaa kellarista löytyi!

Mistä raha-aarre tuli?

Osassa pusseista oli tunnettujen pankkien nimiä. Osasta pankkeja Reyes ei ollut koskaan kuullutkaan.

– Ajattelimme "vau, tämä on mahtavaa".

Pennyt ovat Guardianin mukaan kuparia, jonka käytöstä on rahoissa jo luovuttu.

Rahojen alkuperä on arvoitus. Reyesin vaimon isä, Fritz, säästi paljon muutakin tärkeäksi kokemaansa, ja Reyes järkeilee, että arvometalli olisi tuntunut miehestä jemmaamisen arvoiselta sijoitukselta. Los Angeles Timesin mukaan Fritz myös esitteli eläessään pientä kolikkolaatikkoa, muttei sanallakaan paljastanut, että rahoja olisi suuri keko odottamassa talon alla; Fritz oli ilmeisesti vain kehottanut perkaamaan talon tarkasti sitten, kun sen aika on. 

Mies ehti asua talossa veljensä kanssa 50 vuoden ajan.

Rahaa olisi saatava, mutta pankkikaan ei huolinut pennikasaa

Kolikoiden arvo lienee enemmän kuin mitä niiden pinnassa seisoo, mutta rikkauksien ja Reyesin perheen välissä seisoo vielä muutamia esteitä. Miten muinaiset pennyt muutetaan rahaksi?

Reyes soitti pankkiin. Los Angeles Timesin mukaan johto pahoitteli sitä, ettei moiselle rahakeolle ole edes tilaa pankissa; paikalle olisi pitänyt rahdata "noin 300 dollarin edestä pennyjä" kerralla. 

Seuraavaksi Reyes kysyi neuvoa paikallisesta pankista, missä pennylöytö sai pöllämystyneen vastaanoton.

– Näytin työntekijälle kuvan ja hän sanoi, että on työskennellyt pankilla ikuisuuden eikä koskaan ole nähnyt mitään vastaavaa, Reyes sanoo.

Työntekijän mukaan rahoja ei voi tallettaa tai vaihtaa, mutta osa pennyistä voisi olla arvokkaita. Reyes yritti myydä kolikoita könttäsummalla netissä, mutta kukaan ei halunnut ostaa valtaisaa rahakasaa; tarjouksia on tullut vain pienemmistä kolikkoeristä.

Raha-aarre on nyt rahdattu lähemmäs Reyesin kotia. Tarkka säilytyspaikka pidetään salaisuutena. Reyes myöntää, että seuraava askel saattaa todella olla miljoonan pennyn läpikäyminen.

– Sitä näkee kaikenlaisia tarinoita ihmisistä, jotka löytävät kahden miljoonan dollarin arvoisia pennejä, hän vihjaa.

Katso myös, mitä löytyi australialaisperheen vuokra-asunnosta

Australialaisperheen vuokra-asunnon kylpyhuoneesta paljastui kuvottava löytö 2:32
Australialaisperheen vuokra-asunnon kylpyhuoneesta paljastui kuvottava löytö

Lähteet: KameraOne, Theguardian.com, Latimes.com

Lue myös:

    Uusimmat