Arkeologit löysivät ikivanhan kivipeniksen – käyttötarkoitus voi yllättää

Et varmasti osaa arvata, mihin näitä muinaisaarteita aikanaan käytettiin 0:40
KATSO MYÖS: Et varmasti osaa arvata, mihin näitä muinaisaarteita aikanaan käytettiin.

Arkeologit löysivät Espanjasta keskiaikaisen kivipeniksen, jonka käyttötarkoitus ei liittynyt mitenkään seksuaaliseen nautintoon.

Falloksen muotoisia esineitä ei ole historiassa käytetty pelkästään seksuaalista nautintoa varten.

Espanjalaiset arkeologit ovat nimittäin löytäneet kivipeniksen, jota on saatettu käyttää keskiajalla aseiden teroittamiseen, kirjoittaa Live Science.

– Se on mielenkiintoinen, koska se on niin epätavallinen, Arbore Arqueoloxía -järjestöön kuuluva arkeologi Darío Peña-Pascual kommentoi julkaisulle.

Mutta miksi aseiden teroittamiseen tarkoitettu työkalu oli muotoiltu juuri peniksen muotoiseksi?

Keskiaikainen kivipenis

Arkeologiryhmä löysi noin 15 sentin mittaisen kivifalloksen Meiran tornin raunioista Ria de Vigosta, Espanjan autonomisen Galician osavaltion eteläosasta.

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen täältä.

Rauniot ovat yksi yli 130 linnasta ja tornista, jotka tuhoutuivat 1400-luvulla suuressa Irmandiños-sodassa, jossa talonpojat nousivat hallitsevaa luokkaa vastaan.

Peña-Pascual kertoo, että esineen käyttötarkoitus oli helppo tunnistaa, koska sen toisella puolella oli kulumisen jälkiä, jotka sopivat sen käyttöön teroituskivenä.

Teroituskiviä löytyykin kuulemma usein keskiaikaisista kaivauskohteista, mutta kyseisen löydön malli teki siitä erikoisen.

Peña-Pascualin mukaan muotoa onkin hieman hankala ymmärtää, mutta juuri löytöpaikka saattaa selittää sitä.

Peniksen symboliikka oli eri keskiajalla

Aikana, jolloin linnoitukset ovat olleet toiminnassa, fallossymbolia pidettiin syvän kunnioituksen kohteena, toisin kuin ehkä tänä päivänä.

Esimerkiksi muinaisessa Roomassa penis nähtiin ennemmin vallan kuin seksin symbolina.

Peña-Pascualin mukaan kivilöytö onkin merkittävä, "koska se materialisoi symbolisen yhteyden väkivallan, aseiden ja maskuliinisuuden välillä, yhteyden, jonka tiedämme olleen olemassa keskiajalla ja joka on läsnä kulttuurissamme nykyäänkin".

Tämä kyseinen penislöytö ei ollut varsinaisesti tarkoitettu siis hupitarkoituksiin, joskin näin ei tutkijoiden mukaan voida sanoa kaikkien antiikkisten falloslöydösten osalta.

Katso myös: Vihtiläiskartanosta paljastui historiallinen asekätkö: Toimintakuntoisia kiväärejä sisällissodan ajalta, yksi peräisin Japanin armeijalta.

Historiallinen löytö tarjoaa harvinaisen katsauksen sisällissotaan – Yli sata vuotta Kourlan kartanossa sahanpuruissa olleet kiväärit edelleen toimintakuntoisia 0:48
Katso, millaisia löytöjä kartanosta tehtiin.

Lähde: Live Science

Lue myös:

    Uusimmat