John korjasi 70-vuotiaan asiakkaansa lamppua ja havaitsi, että koko talo oli remontin tarpeessa – pian apuun tulivat muutkin: "Joskus täytyy vain panna pyörät pyörimään"

Satu osti lapselleen koulutarvikkeita ja tajusi, miten kalliiksi ne tulevat – kehitti tavan auttaa muita perheitä 0:55
Osataan sitä Suomessakin! Satu osti lapselleen koulutarvikkeita ja tajusi, miten kalliiksi ne tulevat – kehitti tavan auttaa muita perheitä.

John perusti rahankeräyksen auttaakseen asiakastaan, 70-vuotiasta Gloriaa, jonka talo oli remontin tarpeessa. Nyt pienestä teosta alkanut projekti on mullistanut Glorian elämän.

John Kinneyn piti korjata vain kattolamppu. Miehen hyväsydämisyys poiki kuitenkin pian jättimäisen hyväntekeväisyysaallon, kun hän alkoi vapaaehtoisesti auttaa asiakastaan, kertoo CBS.

Huomasi työkeikalla, että Glorian talo on rempallaan

Massachusettsissa asuva, 70-vuotias Gloria Scott oli soittanut sähkömies Johnille, kun hänen kotinsa katossa sijaitsevan lampun kannatin piti korjata. John saapui paikalle.

Korjaustyötä hoitaessaan John kuitenkin huomasi, että moni muukin paikka Glorian kotona oli rempallaan: esimerkiksi muidenkin valojen ja juoksevan veden kanssa oli ongelmia, piha oli karmeassa kunnossa ja muutakin tehtävää riitti.

– Näin sen muistaakseni perjantaina, ja se oli mielessäni koko viikonlopun, minun täytyy mennä takaisin, John kuvailee ajatuksiaaan.

John keräsi kokoon remonttiporukan

Asia jäi vaivaamaan, ja John palasi Glorian luo. Hän alkoi paiskia töitä maksutta, ja sai myös veljensä mukaan. John päätti pyytää apuun muita ammattilaisia, jotka suostuivat.

Lopulta John perusti Glorian taloprojektille sekä Facebook-ryhmän että rahankeräyksen. Hänen hyvä työnsä levisi medioihin. Lahjoituksia alkoi sataa.

– Älä nipistä minua, en halua herätä, Gloria itse kehui unelmankaltaista tilannetta.

Tapaus päätyi medioihin. Jos julkaisu ei näy, katso se täällä.

Gloria saanut lukuisia lahjoituksia, rahaakin koossa lähes sata tonnia

John on saanut kerättyä jo käsittämättömät 82 000 euroa. Remonttiin on lahjoitettu valtava määrä sekä työvoimaa että tavaraa.

Johnin mukaan Gloria on saanut taloonsa uudet putket, ikkunat ja seinät sekä uuden pihan kasveineen ja roskiksineen. Talon öljysäiliökin täytettiin, esimerkiksi sähköjä on korjattu ja kuistia remontoitu.

– Katsokaa kaikkia näitä ihmisiä! En voi edes käsittää kiitollisuuden tunnetta, jota tunnen, Gloria itse toteaa.

Myös vapaaehtoinen remonttiryhmä on saanut lukuisia ruokalahjoituksia ja heille on muun muassa tarjottu käyttöön roskalava ja väliaikaiset vessat.

– Rakkauden ja tuen jatkuva virtaus on uskomatonta. Jos ajattelen asiaa liikaa, silmäni kyyneltyvät. Tämä kokemus on auttanut näkemään, että jos teet hyvää, hyviä asioita seuraa, eikä se vaadi paljon. Joskus täytyy vain panna pyörät pyörimään, John kirjoitti.  

Jos julkaisu ei näy, katso se täällä.

Toivoisi "Glorian gladiaattoreiden" leviävän muuallekin

Glorian avustajia John alkoi pian kutsua "Glorian gladiaattoreiksi". He ovat Johnin mukaan ihmisiä, jotka "taistelevat niiden puolesta, jotka eivät voi taistella itse".

Johnin ajatuksena on auttaa Glorian jälkeen muita ikäihmisiä. Hän toivoisi, että idea leviäisi muualle Yhdysvaltoihin. 

Gloria sai keinutuolejakin lahjoituksena. Jos julkaisu ei näy, katso se täällä.

Lue myös:

    Uusimmat