Jogurttimoussea ja marjakastiketta 6.4.2000

toim. Kati Nappa
Vieraana Ravintola Sipulin keittiöpäällikö Marko Laine

Jogurttimoussea


1/2 l maustamatonta jogurttia tai
2 1/2 dl ruokajogurttia
2 dl kuohukermaa
50 g (vajaa 1 dl) tomusokeria

Valuta jogurttia yön yli liinan läpi suodattimessa tai kahvinsuodattimessa. Ruokajogurttia ei tarvitse valuttaa kuin halutessasi 1/2-1 tuntia.

Vatkaa kerma vaahdoksi tomusokerin kanssa ja sekoita se varovasti jogurin joukkoon. Tarjoa marjakastikkeen kanssa.

Soseuta vähän sulaneet pakastemustaherukat tai mansikat (3-4 dl) tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella. Mausta tomu- tai kidesokerilla sopivan makeaksi. Tarjoa kastikkeena.

Jogurttisorbetti


1 dl vettä
n. 11/2 - 2 1/2 dl sokeria
1/2 l ruoka- tai ruoanvalmistusjogurttia tai
hetken valutettua maustamatonta jogurttia

Kiehauta vesi ja sokeri kattilassa. Anna jäähtyä. Lisää joukkoon jogurtti ja kaada jääkaappikylmä seos jäätelökoneeseen pyörimään ja anna käydä 35-45 min. Tarjoa jogurttisorbetti marjakastikkeen kanssa.

Lue myös:

    Uusimmat