Joel Kivirannan visiitti suomalaisbaariin kiteyttää NHL-kauden satutarinan – "Kysyisin häneltä missä hän katsoi Stanley Cupin finaaleja"

6:29
Tulosruutu: Joel Kiviranta iski maalin, kun Dallas Stars vei NHL-finaalien avauspelin 19. syyskuuta.

Myös kanadalainen urheilumedia Sportsnet on selvittänyt Joel Kivirannan ilmiömäistä nousua Vaasan Sportin SM-liigapelaajasta Leijonien maailmanmestariksi ja huipputärkeitä maaleja iskeneeksi hyökkääjäksi NHL:n Dallas Starsissa. 

Joel Kivirannan, 24, elämä ja kiekkoura on kokenut valtavia mullistuksia viimeisen puolentoista vuoden aikana. 

Sport-hyökkääjä oli yllätysvalinta Leijonien MM-joukkueeseen keväällä 2019 – tämä komennus päättyi lopulta maailmanmestaruusjuhliin. Tätä seurasi toukokuussa solmittu NHL-sopimus Starsin kanssa.  

Kiviranta pelasi NHL:n runkosarjassa vain 11 ottelua, joten kukaan ei osannut odottaa pudotuspeleissä nähtyä ilotulitusta: tasokkaan peruspelaamisen päälle Kiviranta on iskenyt viisi huipputärkeää maalia 11 pelissä – kirsikkana kakun päällä hattutemppu ja ratkaisumaali jatkoajalla Colorado-sarjan 7. ottelussa.

– Kun allekirjoitan sopimuksia pelaajien kanssa, minulla on aina odotuksia heitä kohtaan. Odotinko jotain tällaista? En, Starsin GM Jim Nill kommentoi Kivirannan otteita Sportsnetille. 

Juttu jatkuu kuvan alla. 

Leijonien päävalmentaja Jukka Jalonen listaa suomalaispelaajille hyvin tyypillisiä ominaisuuksia luonnehtiessaan Kivirantaa. 

– Hän on loistava luistelija, erittäin luotettava pelaaja puolustussuuntaan, kilpailuasenne on kova ja hän on vahva kaksinkamppailuissa. Hän myös menee maalille, on peloton ja pystyy myös välillä maalintekoon. Ja hän on fyysisesti ja henkisesti erittäin vahva. 

Jalosen luettelemista ominaisuuksista puuttuu kuitenkin todelliset poikkeuskyvyt, jotka erottavat tähdet vähemmälle huomiolle jäävistä pelaajista. Kiviranta onkin jopa Suomen mittakaavassa vielä hyvin tuntematon jääkiekkokasvo. 

Tätä alleviivaa myös Sportsnetin esiin tuoma tarina Leijonien MM-juhlien jälkimainingeista.

Kiviranta oli astellut paikallisbaariinsa Tuusulassa kaksi päivää MM-kullan varmistumisen jälkeen. Pubinpitäjä Alper Aykut Sari tiesi Kivirannan olevan jääkiekkoilija, mutta ei tunnistanut tätä maailmanmestariksi. Sari kysyi Kivirannalta, missä hän katsoi Leijonien pelejä. 

– Sanoin vain, että "olin siellä, minulla oli melko hyvä paikka", Kiviranta muistelee. 

– Se oli hauska hetki. Sanoin hänelle, että ei tämä haittaa, sillä en ole tunnettu kasvo. 

Nyt Kivirannan tuusulalaisen kantakuppilan pitäjä jännittää NHL:n ratkaisupelejä. 

– Olisi mukavaa nähdä hänet Stanley Cupin kanssa ja sen jälkeen täällä baarissa. Kysyisin häneltä missä hän katsoi Stanley Cupin finaaleja, Sari summasi huumorilla. 

Tampa Bayn ja Dallasin välinen 3. finaaliottelu pelataan Suomen aikaa torstain vastaisena yönä. 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja