Suomalaiset urakoivat, mutta Dallasin kiri jäi vajaaksi – Tampa Bay tasoitti voitot NHL-finaaleissa

Tampa Bay Lightning tasoitti voitot 1–1:een NHL:n finaalisarjassa. Lightning voitti varhain tiistaina Suomen aikaa pelatun ottelun 3–2.

Ottelu näytti ratkeavan jo ensimmäisessä erässä, kun Tampa Bay siirtyi nopeassa tahdissa 3–0-johtoon. Brayden Point ja Ondrej Palat osuivat ylivoimalla kolmen minuutin välein ja Kevin Shattenkirk löi kolmannen osuman vain vajaa minuutti edellisestä.

Dallas kampesi itsensä mukaan otteluun toisessa erässä Joe Pavelskin maalilla. Mattias Janmark toi Starsin maalin päähän kolmannen erän alkuminuuteilla, mutta enempää maaleja ei nähty.

Dallasin suomalaispuolustajat Miro Heiskanen ja Esa Lindell urakoivat tuttuun tapaan Stars-puolustuksessa. Heiskasen peliaika lähenteli 25 minuuttia, myös Lindell kellotti yli 24 minuutin peliajan. Heiskasen jääajasta yli neljä minuuttia tuli ylivoimalla, mutta tehopisteille tehopakki ei tällä kertaa päässyt.

Myös Dallasin Roope Hintz ja Joel Kiviranta pääsivät kokeilemaan ylivoimalla lähes kolmen minuutin verran, mutta molempien pistesarakkeet jäivät tyhjiksi.

Ottelusarja jatkuu keskiviikon ja torstain välisenä yönä Suomen aikaa.

NHL:n yön suomalaiset ma-ti-yönä:

Dallas-Tampa Bay 2-3