Joe Biden itsevarmana vaalituloksesta: "Voitamme tämän kisan" – katso koko puhe

Joe Biden puhui kannattajilleen: ”Tulemme voittamaan kisan” 7:51

Yhdysvalloissa demokraattien presidenttiehdokas Joe Biden on pitänyt odotetun puheensa kotikaupungissaan Delawaren Wilmingtonissa kuudelta aamulla Suomen aikaa.

Biden totesi voittavansa presidentinvaalit numeroiden valossa selvästi ja uskoi saavansa 300 valitsijamiestä.

– Voitamme tämän kisan, Biden julisti puheessaan.

Hän ei kuitenkaan julistautunut vielä voittajaksi, vaan totesi, että ääntenlaskenta pitää odottaa loppuun.

Katso koko Bidenin puhe yllä olevalta videolta!

Ääntenlaskenta on yhä kesken kuudessa osavaltiossa, mutta jännittävin tilanne on Pennsylvanien osavaltiossa, jonka voittaminen ratkaisisi tilanteen Bidenin hyväksi, sillä hänellä olisi sen jälkeen enemmän kuin tarvittavat 270 valitsijamiestä.

CNN:n ja New York Timesin mukaan Biden johtaa Trumpia Pennsylvaniassa yli 27 000 äänen erolla, kun 96 prosenttia äänistä oli laskettu.

Puheessaan Biden kehotti kannattajiaan kärsivällisyyteen ja kertoi, että on aloittanut varapresidenttiehdokkaansa Kamala Harrisin kanssa valmistautumisen siirtymäjaksoon ennen todennäköiseltä näyttävää tammikuun virkaanastumistaan.

Biden vakuutti kuulijoitaan erityisesti siitä, että hänen tuleva hallintonsa on valmis taisteluun koronapandemiaa vastaan heti ensimmäisestä päivästä lähtien.

Entinen varapresidentti ilmaisi puheessaan myötätuntoa yhdysvaltalaisille, jotka ovat menettäneet läheisiään koronavirukselle. Hän korosti yhdessä toimimisen ja yhtenäisyyden tärkeyttä.

Puheellaan Biden teki selvän pesäeron Trumpin kampanjan taktiikkaan, jossa presidentti itsekin on puhunut vastustajistaan huijareina ja omista kannattajistaan voittajina.

Trump on uhannut haastaa vaalituloksen oikeusteitse ja syyttänyt toistuvasti poliittisia vastustajiaan vaalivilpistä.

Biden aikoo mahdollisesti puhua seuraavan kerran lauantaina paikallista aikaa.

Katso koko Bidenin puhe yllä olevalta videolta!

Lue myös:

    Uusimmat