Jo yli 120 kuollut Chilen maastopaloissa – uhriluvun pelätään nousevan merkittävästi

Chilessä on alkanut kahden päivän suruaika samalla kun maan etelä- ja keskiosissa riehuvien maastopalojen uhriluku on noussut jo 122:een. Luvun odotetaan edelleen kasvavan, koska kymmeniä ihmisiä on kateissa.

– Koko Chile itkee yhdessä Valparaison kanssa, sanoi Chilen presidentti Gabriel Boric viitaten maan keskiosan suosittuun turistialueeseen, jonka liekkimeri tuhosi pahoin.

Valtaosa uhreista on tähän mennessä löytynyt Vina del Marin rannikkokaupungista, joka on tunnettu hiekkarannoistaan. Kaupungin pormestarin Macarena Ripamontin mukaan arviolta 190 ihmistä on edelleen kateissa kaupungissa.

Sammutustyö on ollut erittäin vaikeaa. Alueen lämpötila on pysytellyt noin 40 asteessa, ja maasto on erittäin kuivaa.

Chilen hätätilaviranomaisten mukaan lähes 26 000 hehtaaria maastoa oli palanut sunnuntaihin mennessä.

"Tulipalo tuhosi kaiken"

Vina del Marin rantakaupungissa asuva Rosana Avendano sanoi uutistoimisto AFP:lle, että hänen perheensä menetti paloissa kaiken.

Avendano menetti melkein myös puolisonsa. Hän kertoi, että hänen aviomiehensä oli ollut lepäämässä, kun tämä oli yhtäkkiä tuntenut kuumuuden ja paennut talosta. Avendano sai lopulta yhteyden mieheensä.

Vina del Marissa sijaitseva kasvitieteellinen puutarha tuhoutui niin ikään maastopalossa. Sen lähistöllä asuva Lilian Rojas kertoi uutistoimistolle, että kaikki alueen talot tuhoutuivat.

Presidentti Boric sanoi tiedotustilaisuudessaan, että kyseessä on pahin maata koetellut luonnonkatastrofi sitten vuoden 2010 maanjäristyksen ja tsunamin, joissa kuoli noin 500 ihmistä.

–  Me tiedämme, että uhriluku nousee vielä merkittävästi, Boric totesi maastopaloista viikonloppuna.

Tulipaloja on sammuttamassa noin 1  400 palohenkilöstön ja 1  300 sotilashenkilöstön jäsentä sekä vapaaehtoisia. Sammutustöissä on apuna myös 31 helikopteria ja lentokonetta.

Lue myös:

    Uusimmat