Jimi Pääkallo tekee paluun – julkaisee suomenkielisen studioalbumin

Muusikko Jimi Pääkallo julkaisee tällä viikolla ensimmäisen kappaleen levyltä, joka kantaa nimeä Elämä Suomessa.

Muusikko, tuottaja ja näyttelijä Jimi Pääkallo tekee paluun ja julkaisee tänä syksynä ensimmäisen suomenkielisen sooloalbuminsa. Pääkallo käytti pitkään englanninkielistä taiteilijanimeä Jimi Constantine, mutta nyt hän jatkaa Jimi Pääkallon tarinaa. Jimi Pääkallo -taiteilijanimi on perua Pitkä kuuma kesä -elokuvasta, jossa se oli hänen roolihahmonsa nimi.


Pääkallo itse kuvailee soolomusiikkiaan elämää ylistäväksi rockiksi, jossa kuuluu kaikuja laulaja-lauluntekijäperinteestä. Esikuvikseen hän mainitsee muun muassa Bob Dylanin, Bruce Springsteenin ja U2:n.

Tulevan albumin nimi on Elämä Suomessa ja sen teemoissa käsitellään runsaasti suomalaisuutta.

– Levyllä on tietty määrä kansallisromantiikkaa mutta myös punkia. Kyseenalaistan asioita, enkä ole kaikista isänmaallisina pidetyistä asioista ihan samaa mieltä, Pääkallo lupaa MTV.fin haastattelussa.

Levyn ensimmäinen biisi julkaistaan torstaina 20. heinäkuuta. Sen jälkeen levyltä julkaistaan viikoittain yksi kappale ja kokonaisuudessaan levy ilmestyy syyskuussa.

– Levy on kirjoitettu tarinan muotoon ja kappaleista löytyy aina viittauksia seuraavaan. On kivaa julkaista levy yhdeksässä osassa, niin ihmiset pystyvät seuraamaan sitä tarinaa, Pääkallo kuvailee.

Jimi Pääkallo on tullut urallaan tutuksi myös Technicolour-yhtyeen nokkamiehenä. Nykyään hän työskentelee tuottajana omassa levy-yhtiössään. Pääkallo on säveltänyt ja sanoittanut kappaleita myös muun muassa Robinille, CristalSnow’lle ja Spektille, jonka biisi Juna on tällä hetkellä listaykkösenä.

Pitkä kuuma kesä -leffan lisäksi Pääkallo on nähty elokuvissa Helmiä ja sikoja ja Kahdeksan päivää ensi-iltaan.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja