Mainos

JHL syyttää Turun kaupungin omistaman yhtiön painostaneen työntekijöitä vaihtamaan ammattiliittoa – Taustalla aikeet halvemman työehtosopimuksen piiriin siirtymisestä

Julkisten ja hyvinvointialojen liitto JHL syyttää kiinteistö- ja ruokapalveluyhtiö Arkeaa työntekijöidensä painostamisesta. Arkea on Turun kaupungin omistama.

JHL kertoo tiedotteessa, että sen saamien tietojen mukaan yhtiö on useaan kertaan kirjelmöinyt työntekijöilleen, että heidän olisi pakko erota nykyisestä ammattiliitostaan viimeistään ensi vuoden alusta. JHL:n mukaan tällainen toiminta on väärän tiedon tahallista levittämistä.

Liitto on jo aiemmin tuominnut yhtiön aikeet heikentää merkittävästi työntekijöiden työehtoja vaihtamalla halvempaan sopimukseen. Arkea päätti 27. syyskuuta vaihtaa työnantajayhdistystä Kiinteistötyönantajien ja Matkailu- ja ravintolapalvelujen työehtosopimuksiin.

Arkean toimitusjohtaja Tuija Rompasaari-Salmi vakuuttaa STT:lle, että työntekijöitä ei ole painostettu vaihtamaan ammattiliittoa.

– Päinvastoin. Me olemme kertoneet ja viestineet työntekijöille, että työntekijä itse päättää, mihin ammattiliittoon kuuluu, ja sitä ei tarvitse työnantajalle ilmoittaa, Rompasaari-Salmi sanoo.

Rompasaari-Salmi ei vielä osaa sanoa, mitä kaikkia muutoksia työehtosopimuksen muuttaminen tuo työntekijöille, mutta lomat varmasti lyhenevät nykyisestä.

JHL sanoo valmistautuvansa työtaistelutoimiin, jos Arkean työehtosopimukseen liittyvää päätöksentekoa ei avata uudelleen.

– Turun kaupungin konsernijohdon valtuuttamana tehty päätös on avattava ja asia käsiteltävä uudelleen. Tällä kertaa niin, että myös työntekijät tulevat kuulluksi asiassa, sanoo JHL:n puheenjohtaja Päivi Niemi-Laine tiedotteessa.

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja