Jesse Puljujärven NHL-aikeiden yllä isoja kysymysmerkkejä – SM-liigaseura kytiksellä

SM-liigan viime kauden seuratuin pelaaja, Kärppiä edustanut Jesse Puljujärvi yrittää nyt tehdä paluuta NHL:ään. Pohjois-Amerikassa pakka on kuitenkin täysin levällään koronaviruspandemian takia. Tämä uhkaa vaikuttaa myös Puljujärven aikeisiin.

21-vuotias Puljujärvi palasi viime kesänä takaisin Suomeen, kun hän teki yhden vuoden mittaisen sopimuksen Kärppien kanssa.

Puljujärvelle kesken jäänyt kausi oli onnistunut. 56 ottelussa hänelle merkattiin tehot 24+29=53.

Laitahyökkääjän agentin Markus Lehdon mukaan Puljujärvi aikoo nyt palata NHL:ään.

Aikeiden yllä on kuitenkin kysymysmerkkejä monen eri tekijän kautta. Ensimmäinen liittyy siihen, mitä NHL meinaa tehdä tällä hetkellä pysähdyksissä olevan kautensa kanssa. Toinen problematiikka kohdistuu Puljujärven monimutkaiseen tilanteeseen Edmonton Oilersissa.

Kolmas aspekti liittyy Puljujärven pelaajaprofiiliin, jossa riittää hiottavaa Leijonien päävalmentajan Jukka Jalosen mukaan.

Nuoren hyökkääjän viime kauden seura Kärpät aikoo seurata tilanteen kehittymistä tarkalla silmällä.

– Jesse on meille, omana kasvattina, mielenkiintoinen pelaaja. Oli äärimmäisen hienoa, että hän pelasi meillä viime kaudella. Olemme varmasti hereillä, Kärppien urheilutoimenjohtaja Harri Aho sanoo MTV Urheilulle.

Puljujärvi ei ole suinkaan ainut, joka elää nyt kysymysmerkkien äärellä. SM-liigapelaajista muun muassa toista Kärppä-hyökkääjää Juho Lammikkoa, Ilveksen Eemeli Suomea ja JYPin Julius Nättistä on viety NHL:ään.

Kärppä-pomo Ahon mukaan suomalaispelaajat joutuvat nyt vain odottelemaan tilanteen kehittymistä.

– NHL:ssä ei tapahdu nyt yhtään mitään. Siellä ei tiedetä, että pelataanko tätä kautta loppuun. Ja jos pelataan, niin kaikki aikaikkunat, mitkä siellä ovat olleet voimissaan, menevät uusiksi. Sopimukset, varaustilaisuudet sun muut siirtyvät. Se taas heijastuu siihen, että ne pisteet, missä aiemmin on tapahtunut liikkeitä, siirtyvät eteenpäin, Aho käy läpi ja summaa:

– Tuossa on niin paljon kysymysmerkkejä ilmoilla.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja