Jesse Puljujärvelle ennätys – ja mistä tarjoilusta! Ilmiömäinen Connor McDavid Gretzkyn ja Lemieux'n eliittikerhoon

Jesse Puljujärvi ylsi yhden kauden maaliennätykseensä jääkiekon NHL:ssä, kun suomalaishyökkääjän edustama Edmonton Oilers kaatoi Vancouver Canucksin 5-3 Suomen aikaa tiistain vastaisen yönä. Oilers varmisti samalla myös pudotuspelipaikan.  

Puljujärvi laukoi ottelun avausosuman ja kasvatti kauden maalisaldonsa 13:een. Se on hänelle uusi henkilökohtainen ennätys.

Maali oli todella kaunis, sillä Oilers-supertähdet Leon Draisaitl ja Connor McDavid petasivat Puljujärvelle namupaikan (video alla). 

Puljujärvi sai lisäksi syöttöpisteen vieraiden 2-1-maaliin. 

McDavid (2+2) kasvatti kauden teholukemansa jo 31+60=91 pisteeseen 50 ottelussa. Samalla hänestä tuli vasta NHL-historian kolmas pelaaja, joka on yltänyt 30 maaliin ja 90 pisteeseen 50 ottelussa tai vähemmässä. Aiemmin tähän ovat pystyneet vain Wayne Gretzky ja Mario Lemieux

Seuraava luonnollinen tavoite on 100 pistettä, kun Oilersilla on runkosarjaa jäljellä kuusi ottelua. 

– Yritän vain pelata parhaani mukaan ja pitää huolta, että pelini on parhaimmillaan pudotuspeleissä. Se on numero. Jos pääsen siihen, hienoa. Jos en, se ei ole maailman loppu, McDavid summasi lehdistölle. 

NHL:n pistepörssi on väkevästi Oilers-tähtien hallussa. McDavid on ylhäisessä yksinäisyydessään, sitten tulee Draisaitl 24+49=73 pisteellään ja kolmantena on Coloradon Nathan MacKinnon (20+45=65). Paras suomalainen on MacKinnonin ketjukaveri, kahdeksantena majaileva Mikko Rantanen pisteillä 29+30=59. 

Lue myös:

    Uusimmat