Jesse Kaikuranta Sierra Leonessa hauskassa hiustyylissä – kuvat

Muusikko kävi Sierra Leonessa Kirkon Ulkomaanavun vieraana.

Marraskuussa uuden levynsä julkaiseva Jesse Kaikuranta teki Kirkon Ulkomaanavun lähettiläänä reilun viikon mittaisen matkan Sierra Leoneen.

Kaikuranta tutustui matkalla Zimmin koulutuskeskukseen, josta valmistuu puuseppiä, kampaajia, kokkeja, rakennusmiehiä ja batiikkikankaiden tekijöitä. Hän tapasi paikallisia, vaikeissa elämäntilanteissa olevia nuoria.

Sierra Leonen kymmenen vuotta jatkunut sisällissota päättyi vuonna 2001.

– Koulutuksen avulla uskomattomia raakuuksia kokeneet ihmiset saavat aidon mahdollisuuden uuteen elämään. Sen konkreettisuus pysäytti. Valitamme joskus aivan turhasta. Kohtaamiset Sierra Leonessa antavat perspektiiviä omaankin elämään. Ihmiset jaksavat hymyillä kaiken koetun kauhun jälkeen, Kaikuranta kertoo.

Jesse uskoo, että yhteistyö Kirkon Ulkomaanavun kanssa jatkuu jollain tavalla tulevaisuudessa. Seuraava projekti on kuitenkin pian julkaistava uusi levy.

– Levyllä kuullaan syvempiä ja konkreettisempia tarinoita, ei niin kielikuvallista kerrontaa kuin ensimmäisellä levyllä. Omista kokemuksistani en halua niinkään laulaa, vaan toimia enemmän tarinankertojana. Se on minulle luontaisempaa, hyväntuulinen laulaja toteaa.

Matkalla otetuissa kuvissa Kaikuranta poseeraa paikallisissa maisemissa iloisesti hymyilevien ihmisten kanssa. Myös muusikon paikallisten tyyliin mukautuva reissukampaus nostattaa hymyn huulille, eikä hän tinkinyt totutusta tyylistään matkalla.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat