Jesperi Kotkaniemi kertoo huimasta painonlisäyksestään – kesä painettu Raimo Summasen kovassa komennossa: "Voimaa koetettu takoa koneeseen"

7:36
Jesperi Kotkaniemi oli NHL-varausvuotenaan 2018 vielä reilusti kevyemmässä kunnossa kuin nykyään.

Jesperi Kotkaniemi lähti kaksi vuotta sitten Porin Ässistä NHL-seura Montreal Canadiensiin vielä hentona 18-vuotiaana poikana. Parissa vuodessa hänestä on kasvanut vanttera pelimies.

Kotkaniemi liittyy tällä viikolla Ässien kokoonpanoon toistaiseksi voimassa olevalla lainasopimuksella, kun NHL-kauden avaus siirtyi uudenvuoden yli.

The Athletic -lehdelle Kotkaniemi kertoi viime viikolla painaneensa kovaa treeniä viimeiset viisi viikkoa. Nyt on aika hypätä kaukaloon pelimielessä. Taustalla ovat pelimiehenä ja valmentajana meritoitunut Raimo Summanen ja pikaluistelussa kannuksensa hankkinut Janne Hänninen.

– Olen Helsingin päässä ollut jonkun verran Summasen Ramin ja Hännisen Jannen kanssa. Siellä on voimaa koetettu takoa koneeseen aika lailla ja kovalla tahdilla, Kotkaniemi kertoi maanantain lehdistötilaisuudessaan.

– Salilla on vietetty aika paljon aikaa ja luistelua on koetettu parantaa siinä samalla. Kaikki koetetaan siirtää jäätoimintaan, mitä salilla on otetaan. Se on sellainen päätähtäin ollut meillä.

Voimatreenit ovat tosiaan tuottaneet tulosta. Kotkaniemi pärjäsi tulokaskaudellaan NHL:ssä hämmentävän hyvin oltuaan vielä varsin heiveröinen isojen poikien peleihin. Nyt tilanne on toinen.

– Painoin silloin 75 kiloa, kun lähdin täältä ja nyt on päälle 90 kiloa. En tiedä, onko lihasta vai jotain muuta tullut, mutta kyllä jotain on tullut, Kotkaniemi vitsaili.

Ässät pelaa tällä viikolla torstaina vieraskaukalossa Tapparaa ja lauantaina kotona Lukkoa vastaan. Vielä maanantaina ei ollut selvää, kummassa ottelussa Kotkaniemi tekee paluunsa patapaitaan.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja