Jerryllä, 4, uskomattomat tiedot SM-liigapelaajista – pystytkö parempaan?

1:45

Video Jerryn, 4, uskomattomasta muistista lähti leviämään Facebookissa helmikuussa. Poika muistaa ulkoa uskomattoman määrän SM-liigapelaajia.

– Ei sitä itse osaa oikein selittää! Muistia poika ei ole kyllä perinyt kummaltakaan vanhemmalta, se on varma, isä Sami Järvensivu naurahtaa.

Hänen videonsa Jerryn, 4, uskomattomasta muistista lähti leviämään Facebookissa helmikuussa. Videolla Jerry osaa kertoa kenen tahansa liigapelaajan nimen tämän joukkueen ja pelinumeron kuullessaan.

Video syntyi automatkalla

Video syntyi automatkalla, jolla Jerry meinasi nukahtaa autoon.

– Siinä piti nopeasti keksiä jotakin tekemistä, että poika pysyy viimeisen 10 kilometriä hereillä, Järvensivu kertoo MTV.fille.

Järvensivu kuvasi kaksi hieman yli minuutin videota, joilla poika muistaa ulkoa uskomattoman määrän SM-liigapelaajia. Toisen videon hän jakoi sosiaaliseen mediaan itse; toisen jakoi Suomen tunnetuimmaksi kiekkofaniksikin tituleerattu Lärvinen. Videolla on jo yli 135 000 katselua.

Moni uskoo, että pojalle on pidetty nimistä sulkeisia, joissa pelaajia opetellaan ulkoa. Järvensivu vakuuttaa, ettei asia ole näin

– Kuitenkin ymmärrän sen, että näin luullaan, hän toteaa.

– Jerry tykkää kerätä liigakortteja, mutta kertaakaan emme ole käyneet läpi, että kuka tämä on ja mikä numero. Toki silloin, kun on pantu kortteja kansioon, mutta muuten nimet ja numerot ovat tulleet tv:n välityksellä. Minkäänlaista pakkopullaa se ei ole, eikä lasta ole istutettu tv:n ääreen. Itse hän saa päättää ja tehdä asioita, joista itse tykkää, Järvensivu sanoo.

Jerry ei vielä osaa lukea. Järvensivu epäileekin lapsen kykyjen syyksi niin sanottua valokuvamuistia.

– Riittää, että hän katsoo peliä, ja selostaja sanoo nimen ja numeron. Hänellä on näitä liigakortteja, ja riittää, että hän kerran näkee pelaajan nimen ja numeron, niin hän melkein muistaa sen jatkossa.

Artikkeli jatkuu kuvan jälkeen.

Jerry on Tapparan miehiä

Järvensivu itse on pelannut alasarjakiekkoa. Jerry onkin kasvanut jääkiekon parissa.

– Hän on toki katsonut sitä syntymästä asti, kun itsekin katson paljon kiekkoa.

Järvensivu on joskus yrittänyt ehdottaa lapselle muitakin harrastuksia, mutta jääkiekko vaikuttaa vieneen Jerryn sydämen täysin. Perheensä kanssa poika käy myös otteluissa säännöllisesti.

– Viime kaudella ja tällä kaudella en muista, koska olisimme ilman Jerryä käyneet hallissa. Vähintään kerran kuussa käymme.

Nuorella fanilla on jo ehdoton suosikkijoukkuekin.

– Kyllähän hän tapparalainen on, henkeen ja vereen. Hän kuitenkin tykkää katsella muitakin pelejä, jos Tapparalla ei ole peliä, niin jotakin peliä olisi kuitenkin kiva katsoa.

Pelejä katsellessaan Jerry katsoo pelaajilta mallia ja pelaa itse.

– Pelin katsominen on tänä päivänä sitä, että hänellä on kypärä ja hanskat, ja hän tekee samalla itse sivussa maaleja.

Aika näyttää, saadaanko Jerrystä kiekkotähti.

– Välillä hän tykkää laulaa maalilauluja, välillä pelata ja välillä selostaa. Jerryllä on monta rautaa tulessa.

Jos video ei näy, katso se täällä.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja