Mainos

Jenkeissä saa hätäapua, jos sähköautosta loppuu virta

Yhdysvalloissa sähköautoilijoiden stressiä on pyritty vähentämään paikallisen autoliiton latauskuorma-autojen avulla.

Monet sähköautonkuljettajat joutuvat pohtimaan, kuinka pitkälle latauksella pääsee ja missä auton pääsee lataamaan. Yhdysvaltalainen AAA-autoliitto on tullut sähköautojen avuksi. Jos akut pääsevät tyhjenemään voi AAA:lta pyytää apua.

Autoliiton mukaan avunpyyntöjä on ehtinyt tulla jo tuhansia. Määrä on kuitenkin pieni verrattuna polttoaineella käyvien autonomistajien avunpyyntöihin – AAA sai viime vuonna noin 500 000 ilmoitusta tyhjästä tankista.

Palvelu on ollut olemassa jo muutaman vuoden

AAA aloitti sähköauto-ohjelmansa jo muutama vuosi sitten. AAA:n autotekniikan ja teollisuussuhteiden johtaja Gred Brannonin mukaan sähköautojen kuljettajat tiedostavat hyvin auton asettamat rajoitukset.

– Näyttää siltä, että ihmiset, jotka ajavat sähköautoilla, ovat tietoisia, kuinka pitkän matkan autolla voi taittaa. Nämä kuljettajat pitävät silmällä akkutilannetta ja ajavat myös sen mukaisesti, Brannon kertoo Car and Driver -julkaisulle.

AAA:n tarjoama latauspalvelu on aivan omaa luokkaansa. Liiton on tarkoitus laajentaa palvelua alueille, joilla sähköautoilusta alkaa tulla yhä suositumpaa. Tällä hetkellä latauskuorma-autot kiertävät seitsemän eri kaupungin alueella.

Lähde: Electrek.co

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.