Jelena Välbe lähetti kylmän viestin – esitteli Venäjän "varasuunnitelman"

Venäjän hiihtopomo Jelena Välbe lähetti Championatin haastattelussa suoran viestin kansainväliselle hiihtoliitolle FISille maan mahdollisesta paluusta kansainvälisiin kilpailuihin. Välbe esitteli myös mahdollisen varasuunnitelman, mikäli paluu ei toteutuisi.

FISillä on vielä edessään ennen ensi kauden alkua päätöksenteko Venäjän ja Valko-Venäjän urheilijoiden mahdollisesta paluusta kansainvälisiin kisoihin. Maiden urheilijat ovat olleet sivussa Venäjän Ukrainassa aloittaman hyökkäyssodan takia. Välbe ei usko paluun toteutumiseen.

– He voivat keskustellu niin paljon kuin haluavat. Minua ei kiinnosta ollenkaan. Antaa heidän keskustella. Olen sataprosenttisen varma, että tapaamisesta tulee meille mitään positiivista, Välbe totesi.

Välben mukaan Venäjä harkitsee urheilullista yhteistyötä Kiinan kanssa, jolloin maat kisaisivat keskenään ladulla. Hän ei ole kuitenkaan vakuuttunut yhteistyöstä huipputasolla.

– Meidän pitää ehdottomasti odottaa kiinalaisurheilijoita ensi kaudella. Heillä ei ole meidän harmiksemme monia hyviä urheilijoita, jotka voisivat kilpailla kanssamme. Heillä on kuitenkin suurta kiinnostusta lastemme urheiluun, Välbe kertoi.

– He haluavat pitää yhteisiä leirejä, jotta lapset voivat nähdä toisten harjoittelua ja päästä mukaan kulttuuriohjelmaan. Uskon, että olisi siistiä esitellä Moskovaa tai Pietaria lapsille, Välbe päätti.

 

Lue myös:

    Uusimmat