Jauheliha-nuudelikeitto ja kinuskipäärynät

Jauheliha-nuudelikeitto

  • 400g jauhelihaa
  • 1 lihaliemikuutio
  • 1 l vettä
  • 2 porkkanaa
  • 1 sipuli
  • 1 valkosipulin kynsi
  • 1 purjo
  • 1 prk vesikastanjaa
  • 150g nuudeleita
  • 2 tl soijaa
  • muutama maustepippuri

Ruskista jauheliha padassa tai kattilassa. Lisää liemikuutio, vesi sekä mausteet. Suikaloi kaikki kasvikset ja lisää kypsymisjärjestyksessä keittoon, ensin porkkana sitten sipulit ja lopuksi purjo sekä kastanjat. Keitä keittoa muutaman minuutin ajan ja lisää lopuksi nuudelit. Kiehauta, tarkista maku ja tarjoile.

Kinuskipäärynät

  • 4 päärynää
  • 1 rkl sokeria
  • 1 rkl voita
  • 2 dl kuohu- tai kahvikermaa
  • 1 dl sokeria
  • 1 dl siirappia
  • 1 rkl kaakaojauhetta
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 2 rkl voita

Mausta päärynät sokerilla ja kanelilla. Paista nopeasti voissa.

Laita kattilaan kerma, sokeri, siirappi ja kaakaojauhe. Kuumenna sekoitellen kiehuvaksi. Pienennä lämpö ja keitä koko ajan sekoittaen noin 5 min. Ota kattila pois liedeltä ja lisää kastikkeen joukkoon voi ja vanilja.

Reseptit: Alex Nurmi / Ruokala

Lue myös:

    Uusimmat