Jättiyllätykselle sinetti – legendan viimeinen MM-turnaus päättyi karusti

Jalkapallolegenda Martan upea ura jää vaille maailmanmestaruutta.

Kun Brasilia jäätyi naisten MM-kisojen F-lohkon viimeisessä ottelussaan maalittomaan tasapeliin Jamaikan kanssa, lajin suurmaa lähtee kotiin ja maailmanrankingin 43:s etenee 16 parhaan joukkoon.

Vaikka Marta on ollut nyt mukana kuudesti, Brasilia ei ole koskaan saanut kultaa naisten MM-turnauksessa.

37-vuotias hyökkääjä on tehnyt miehet mukaan lukien eniten maaleja MM-lopputurnauksessa. Australiassa hän ei maaliverkkoa heiluttanut, mutta hänen 17 osumaansa ovat syntyneet viidessä eri turnauksessa, mikä on niin ikään ennätys.

Viidessä eri MM-lopputurnauksessa ovat maalanneet myös Cristiano Ronaldo sekä Australiassa maaleitta jäänyt Kanadan Christine Sinclair.

Marta ilmoitti heinäkuussa, että kisat olisivat hänen viimeisensä. Hän oli aloittanut kaksi edellistä ottelua vaihdosta, mutta keskiviikkona hän taisteli 80 minuuttia.

Jamaika saavutti jatkopaikan kolmen ottelun 1–0-maalierollaan.

Dianin hattutempulla lohkovoitto

Ranska menee pudotuspeleihin F-lohkon ykkösenä, kun se kukisti maali-iloittelussa Panaman 6–3.

Väliamerikkalaiset horjuttivat suosikkia ottelun alussa: Marta Coxin upea vapaapotku painui toisella peliminuutilla aivan vasempaan yläkulmaan.

Ranska sisuuntui jo avauspuoliajalla, joka päättyi 4–1. Tahti jatkui tauon jälkeen, ja Kadidiatou Diani viimeisteli hattutemppunsa rangaistuspisteeltä.

Jamaikan ja Ranskan neljännesvälierävastustajat tulevat H-lohkosta, jonka päätöskierros pelataan torstaina.

Kolumbialla on kuusi, Saksalla sekä Marokolla kolme ja Etelä-Korealla nolla pistettä. Yksikään lohko H:n maa ei siis ole vielä varmasti sisällä eikä ulkona pudotuspeleistä.