Jättivoiton napannut Matilda Castren lähtee mitaljahtiin Tokion olympiakisoihin – stressitekijät poistuivat: "Elämässä on hyvä balanssi"

3:54
Matilda Castrenin tunteet olivat pinnassa historiallisen voiton ratkettua.

LPGA-kisan voitto toi Matilda Castrenille rutkasti itseluottamusta ja poisti rahahuolet. Tokion olympiakisat ovat yksi iso tähtäin tulevaisuudessa. Castren kertoi ajatuksistaan MTV Urheilun haastattelussa. 

Matilda Castrenin voitto on kiistatta yksi Suomen urheiluvuoden kovimmista tapauksista. Se on myös vahva ehdokas Suomen kaikkien aikojen isoimmaksi golfsaavutukseksi. 

Castren myönsi MTV Urheilulle kilpailun jälkeen, että voitto tuli aikaisemmin kuin hän olisi suunnitellut. 

– Ajattelin, että olisin voinut taistella voitosta vuoden lopulla tai ensi vuonna. En uskonut voittoa todeksi ennen kuin viimeinen putti oli sisällä, hän sanoi puhelimessa lentokentältä. 

– Oli siinä aika isot tunteet pinnassa. 

Castren sanoi, että hän lähti viimeisen päivän kierroksella asenteella, että hyvää oppia on luvassa, vaikkei voittoa irtoaisikaan. Eikä sankka sumukaan haitannut, kun peli kulki. 

– Minulla ei ollut paineita, vain voitettavaa. 

Kovaa hulinaa on nyt luvassa, mutta se on vain myönteistä. 

Kisat jatkuvat kuitenkin taas pian. 

Isot odotukset olympiakisoista

Tokion olympiakisojen golfikkuna menee kiinni miehiltä 21. kesäkuuta ja naisilta 28. kesäkuuta. Käytännössä on ollut jo pitkään varma, että Suomi saa sekä miehiin että naisiin kaksi paikkaa. 

Jos ihmeitä ei tapahdu, Suomea edustavat Castren, Sanna Nuutinen, Sami Välimäki ja Kalle Samooja

– Minulla on isot odotukset olympialaisista. On kunnia edustaa Suomea, siitä tulee varmasti huikea kokemus. Lähden taistelemaan mitaleista. 

Kokonaiskiintiö on sekä miehissä että naisissa 60 pelaajaa. Castren ennakoi kisasta hieman erilaista jo senkin takia, että pelaajia on normaalia vähemmän. 

– Pelaajalista on muutenkin erilainen, kun maita on normaalia enemmän. Kova kisa siitä joka tapauksessa tulee. 

Juttu jatkuu kuvan alla

Sukkulointia kahdella mantereella

Castren on 26-vuotiaana vielä nuori golfaaja, mutta hän on ehtinyt silti käydä pitkän tien. 

Castrenin uraa ja elämää on leimannut sukkulointi kahdella mantereella. Kaksoiskansalainen muutti vanhempien mukana Suomeen 1999, mutta hän opiskeli ja pelasi 2013–19 Florida State -yliopistossa.  Tätä nykyään hän asuu Kaliforniassa San Diegossa. 

Castren on ottanut paikkansa nopeasti LPGA-kiertueelta. Hän karsiutui viime vuonna vain kahdesti yhdeksästä kilpailustaan. 

– Kyllä se auttaa paljon, että pääsee pelaamaan ympäri vuoden. Jos Yhdysvalloissa haluaa pelata, pitää olla jatkuvasti hyvässä tikissä. 

Castrenilla on oma valmentaja sekä Suomessa että Yhdysvalloissa. Suomivalmentaja Petteri Nykky oli mukana viime viikolla U.S. Women's Openissa. 

Palkintoraha ja pelioikeus vähensivät stressiä

Golflahjakkuuden energia ei kulu kielen tai arkisten käytäntöjen opiskeluun. Maan tavat ovat tutut. Hän asuu avoliitossa amerikkalaismiehen kanssa. 

– On tärkeää, että tukiverkko on täällä. Väliviikkoina pystyn ottamaan kotona rennosti ja minulla on hyvät paikat treenata. Elämässä on hyvä balanssi. 

Eikä siitä rahastakaan ole haittaa. Castren kuittasi 225 000 dollaria eli 186 000 euroa, mikä tarkoittaa, ettei vähään aikaan tarvitse elää kädestä suuhun. 

Kolmen vuoden LPGA:n osallistumisoikeus taskussa on hyvä lähteä kilpailuihin, kun tietää, ettei lyhyt lamakausi pudota pois kiertueelta. 

Ero on iso vuoteen 2018, kun hän mietti suuntaa uralleen ja oli töissä viinakaupan myyjänä

– Se vähentää tosi paljon stressiä, kun ei tarvitse enää miettiä tämän kauden budjettia. 

Matilda Castrenista juttua Tulosruudussa MTV3-kanavalla kello 19.25 ja 22.25. 


Lue myös:

    Videot

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja