Mainos

Jättilakkojen kohtalo selviää vasta huomenna – PAU: Lajittelijoiden työehtojen heikentäminen ei tule kysymykseen

3:52
Vähemmän palkkaa, pidempi työaika, huonompi työterveys – näitä muutoksia Posti esittää tuhansille työntekijöilleen

Posti- ja logistiikka-alan unioni PAUn puheenjohtaja Heidi Nieminen kertoo liiton pysyvän ehdottomana Postin pakettilajittelijoiden työehtosopimuskiistassa.

Niemisen mukaan lajittelijoiden työehtojen heikentäminen ei tule kyseeseen.

– Meillä ei ole mitään mahdollisuutta lähteä heikentämään heidän työehtojaan. Työehdot ovat ehdottomia, kyllä pidämme niistä kiinni, Nieminen sanoi STT:lle lauantaiaamuna.

Posti siirsi aiemmin syksyllä noin 700 pakettilajittelijaa tytäryhtiöönsä Posti Palvelut Oy:hyn ja Teollisuusliiton työehtosopimuksen piiriin, mitä ammattiliitto PAU ei hyväksy.

PAU on ollut tiukasti sitä mieltä, että pakettilajittelijoihin tulee jatkossakin soveltaa PAUn viestinvälitys- ja logistiikka-alan työehtosopimusta.

Niemisen mukaan hänellä ei ole tietoa tänään neuvottelupöydällä olevista asioista eikä aikatauluista.

– Tämän päivän agendasta minulla ei ole käsitystä, se on varmaan vain selvitysmiehillä ja sovittelijoilla. On ilmoitettu, että jossain kohtaa lähestyvät varmaan (PAUta) tänään, mutta aikatauluista minulla ei ole tietoa.

Lakkoilmoituksen takaraja lähenee

PAUn pitää viimeistään huomenna sunnuntaina ilmoittaa, aikooko se jatkaa lakkoja 8. joulukuuta jälkeen. Työriitalaki edellyttää, että lakoista ilmoitetaan ainakin kaksi viikkoa etukäteen.

Niemisen mukaan liiton hallitus kokoontuu ja päättää asiasta joko tänään tai huomenna. Päätös asiasta annetaan julkisuuteen huomenna.

Palvelualojen työantajat Paltan toimitusjohtaja Tuomas Aarto kertoi eilen STT:lle uskovansa, että PAUn ja Paltan väliset neuvottelut saataisiin nopeasti maaliin sen jälkeen, kun pakettilajittelijakysymys ratkeaa.

PAUn Nieminen ei ota Aarton kommentteihin kantaa.

– En uskalla lähteä sitä arvioimaan. Tiedän, että nämä tilanteet neuvottelupöydässä vaihtuvat. En uskalla lähteä lupaamaan yhtään mitään, kun en osaa sanoa, miten työnantaja suhtautuu niihin asioihin, joita meillä on vielä auki, Nieminen sanoo.

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja