Mainos

Postikiistan selvittely jatkuu tänään – kaikkia osapuolia kuultu: "Tukilakkojen takia täytyisi saada pöytä putsattua kaikilta osin huomenna"

11:16
Kovat keinot käyttöön: Näin postin pattitilannetta yritetään ratkoa - katso video!

Postikiistaa ratkova selvitysryhmä jatkaa tänään aamupäivästä työtään muun muassa osapuolten kuulemisella.

Selvitysryhmässä mukana oleva eläköitynyt EK:n työmarkkinajohtaja Lasse Laatunen kertoi lauantaiaamuna STT:lle, että kaikkia osapuolia on nyt kuultu, ja nyt on kyse siitä, kuullaanko vielä joitakuita "lisähenkilöitä".

– En osaa sitä sanoa, missä ajassa saadaan esitystä, mutta näiden tukilakkojen takia täytyisi tietysti saada pöytä putsattua kaikilta osin huomenna.

Aiemmin Laatunen sanoi, että valmista pitäisi saada kolmessa päivässä. Selvitysryhmä aloitti työnsä eilen.

– Eilinen päivä meni kokonaan kuulemisissa. Sitten vasta, kun on kaikki kuultu, ruvetaan keskenämme pohtimaan, mitä voisi tehdä.

Laatusen mukaan neuvotteluissa on kuultu nyt muun muassa Palvelualojen työantajat Paltaa, Postia, Posti Palvelut Oy:tä, Medialiittoa, Teollisuusliittoa ja valtion omistajaohjausta.

Maanantaina häämöttävät tukilakot

Selvitysryhmän jäsenet ratkovat 700:aa pakettilajittelijaa koskevaa kiistaa, joka on ajanut postialan työehtosopimusneuvottelut umpikujaan. Posti siirsi syksyllä noin 700 pakettilajittelijaa tytäryhtiöönsä Posti Palvelut Oy:hyn ja Teollisuusliiton työehtosopimuksen piiriin, mitä ammattiliitto PAU ei hyväksy.

Selvitysryhmään kuuluvat Laatusen lisäksi työmarkkina-asiantuntija Jukka Ahtela, SAK:n ex-puheenjohtaja ja entinen työministeri Lauri Ihalainen sekä Palvelualojen ammattiliiton PAMin entinen puheenjohtaja Ann Selin.

Jos työriitaa ei saada viikonlopun aikana ratkaistua, alkavat maanantaina tukilakot, jotka vaikuttavat monin tavoin ihmisten liikkumiseen ja arkeen. Useat liitot ovat ilmoittaneet tukitoimista postilaisten työtaistelulle.

PAUn puheenjohtaja Heidi Nieminen on aiemmin sanonut, että ratkaisu pitää löytää sekä pakettilajittelijoiden tilanteeseen että PAUn ja Paltan työehtosopimusneuvotteluihin, jotta postilaisten lakko ja erilaiset tukilakot loppuvat. Sopu pakettilajittelijoiden asemasta ei siis yksinään riitä työtaistelutoimien päättymiseen.

Uutista päivitetty ja otsikkoa muutettu 23.11.2019 kello 9:50.

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja