Jättiläispandaa syytetään petoksesta – huijasi olevansa raskaana saadakseen parempaa kohtelua

Yuan Yuan -nimistä pandaa syytetään raskauden esittämisestä paremman kohtelun toivossa.

Taiwanilaisen eläintarhan hoitajat olivat innostuneita, kun jättiläispanda Yuan Yuanilla alkoi ilmetä raskausoireita. Vaikka oireet olivat lupaavia, ultaäänikuvaus paljasti, että pandan raskaus olikin väärä hälytys. Pandaa syytetäänkin nyt raskauden esittämisestä, jotta se saisi hoitajilta enemmän ruokaa ja huolenpitoa. Eläintarhan odottavat pandat siirretään nimittäin ilmastoituihin huoneisiin ja ne saavat rutkasti enemmän ruokaa. 

Panda-asiantuntijat epäilevät, että Yuan Yuan, joka sai pennun vuonna 2013 – ja tietää näin, mitä hyvää siitä seuraa – on esittänyt raskautta saadakseen hyödyn irti hoitajien huolenpidosta.

Tapaus ei ole ainoa. Viime vuonna Chengdun pandakeskuksen Ai Hin -nimistä pandaneitoa syytettiin samasta tempusta. Ai Hinilla oli kahden kuukauden ajan raskausoireita, mutta lopulta asiantuntijat huomasivat, ettei sillä todellisuudessa ollutkaan pandavauvaa vatsassaan. Chengdun pandakeskuksen asiantuntija Wu Kongju kertoi tuolloin, että jotkin älykkäät pandat todellakin käyttävät raskausoireita hyväkseen parantaaksen elämänlaatuaan.

Toiset panda-asiantuntijat olivat kuitenkin toista mieltä, eivätkä pidä pandojen raskausoireita tahallisina.

Lue myös:

    Uusimmat