Jätä turistikrääsä kauppaan – nämä ovat parhaat tuliaiset!

Studio55.fi kysyi lukijoiltaan mikä on parasta – ja mikä kamalinta – mitä he ovat saaneet matkoilta tuliaisiksi. Moni mainitsi mieluisiksi matkamuistoiksi paikalliset herkut, kuten mausteet ja makeiset. Myös erikoisempaa tuotavaa voi harkita, jos tietää sen miellyttävän lahjan saajaa. Turha krääsä kannattaa sen sijaan jättää ostamatta.

Paras tuliainen on ystävältäni Latviasta, puinen korurasia jossa on meripihkakoristeita. Huonoin tuliainen on keramiikkalautanen johon oli kuvattu paikallisia (Kreeta) nähtävyyksiä. Se hajosi ”vahingossa” muutossa.

Mieluisin saamani tuliainen on ollut mieheltäni saama kimono. Suuri kiinnostukseni kohde on ollut Japani.

Hyvät ystävät toivat Thaimaasta n. 10 vuotta sitten 6:n tabletin ja lasinalusen setin, joka on ollut kesäisin käytössä terassin pöydällä. Noin vuosi sitten remontoiminen keittiön ja ostimme keittiöön uuden pöydän. Sen jälkeen tabletit ovat suojanneet pöytää ja sisustaneet keittiötämme loistavasti! Ne ovat täydellisen väriset ja hyvää materiaalia, jotain bambukuitua? Aivan ihanat ja aktiivikäytössä... Mistä saamme samanlaiset kun nämä tulevat tiensä päähän? Pitääkö kustantaa ystäville uusi thaimaanreissu ja pyytää tuliaisia?

Entinen anoppi kävi Costa de Solissa 80-luvun puolivälissä, ja sain aivan ihanan ja lämpimän villatakin tuliaisiksi, joka on vieläkin aika-ajoittain käytössä. Olen myös joskus saanut tuliaisiksi pieniä ”matkapulloja” alkoholia ja ne olen vipannu suoraan roskiin. Rahat voi kyllä käyttää paremminkin ja viinani saan Alkosta, jos tarvitsen.

Mieluisimpia ovat olleet makeiset, keksit ja esim. mausteet. Kamalin musta iso maljakko Bulgariasta.

Sain ehkä käsin virkatut pitsikaulukset kerran jostain. Ei ollut minun tyyliäni lainkaan eivätkä ne myöskään päätyneet mihinkään vaatteeseeni. Missäkö nyt? Varmaan roskiksessa, ei mitään hajua!

Turistikrääsä, joissa on mitään eläinperäistä, pitäisi kieltää lailla koko maailmasta. Ne ovat kaikista raivostuttavimpia ja kuvottavimpia turistituotteita.

Paras tuliaiseni oli, kun ystäväni Israelin matkan jälkeen toi minulle maisteltavaksi purkillisen paikallista pikakahvijauhetta (se oli herkullista, paljon parempaa kuin meillä tarjolla olevat) ja paikallista musiikkia eri esittäjiltä kasettien muodossa. Hupia riitti pitkäksi aikaa musiikin kuuntelun ja tunnelmoinnin merkeissä. Kahvipurkin säästin (se oli metallinen ja kaunis).

Ilahdun saamistani kuivatuista tuotteista esim. mantelit, pähkinät ja mausteet. Toivottavasti en saa koriste-esineitä matkatuliaisina.

Paras: Virallinen pelipallo MM-kisoista

Huonoin: Matkakohteen avaimenperä, joka hajosi jo ennen ensimmäistäkään käyttökertaa

Paras on ehdottomasti rannalta löytynyt ja fossilisoitunut merihevonen!
Huonoin ehdottomasti nämä jo kulahtaneet ja vanhentuneet muka-hauskat-tekstipaidat.

Mukavin matkatuliainen on kansallispukuinen nukke, koska keräilen sellaisia. Vastenmielisin tuliainen olisi viinipullo, koska olen absolutisti eli en käytä alkoholia.

Lue myös:

    Uusimmat