15-vuotias puukotti itselleen tuntematonta pariskuntaa täysin järjettömästä syystä Vantaalla – näin välikohtaus tapahtui

2:25
Aiemmin kerroimme samassa kaupunginosassa Vantaalla sattuneesta ampumisvälikohtauksesta. Katso video aiheesta yltä.

Puukon kanssa Vantaalla riehunut nuorukainen tuomittiin törkeistä väkivaltarikoksista. Tapahtuma-aikaan 15-vuotias mies puukotti itselleen entuudestaan tuntematonta pariskuntaa, koska ei saanut näiltä olutta.

Helsingin hovioikeus päätti tänään, ettei se muuta Itä-Uudenmaan käräjäoikeuden aiempaa tuomiota, jossa vuonna 2002 syntyneen nuorukaisen katsottiin syyllistyneen muun muassa törkeään pahoinpitelyyn nuorena henkilönä.

Tuomio tuli Vantaan Koivukylässä miltei tasan kaksi vuotta sitten sattuneesta väkivaltaisesta välikohtauksesta. Tapahtuma-aikaan 15-vuotias nuorukainen oli lähestynyt aukiolla päivää paistatellutta, olutta nauttinutta pariskuntaa, ja pyytänyt näiltä juomista.

Kun pariskunnan mies oli tokaissut nuorukaiselle, että "kauppa on auki", nuorukainen oli vetäissyt esiin vyöllään tupessa olleen puukon.

Pariskunnan mies oli paennut kohti läheisen ravintolan terassia. Nuorukainen oli kuitenkin juossut perässä ja huitonut tätä puukolla selkäpuolelle. Puukko osui ainakin kahdesti.

Kun mies oli ennättänyt terassille turvaan, nuorukainen oli lähtenyt pariskunnan naisen kimppuun ja puukottanut myös tätä. Isku osui olkavarteen ja pysähtyi vasta luuhun, kun nainen yritti suojata itseään.

Piti itseään syyttömänä

Oikeudessa nuorukainen piti itseään syyttömänä. Hän kertoi ryhtyneensä itsepuolustukseen sen jälkeen, kun pariskunnan mies oli yrittänyt lyödä häntä veitsellä kaulaan. Hän kertoi huitaisseensa kaksikkoa teräaseella hätävarjelutilanteessa. Puukon hän kertoi saaneensa sen jälkeen, kun pariskunnan mies oli pudottanut sen tapahtumien tuoksinassa maahan.

Kertomusta voi pitää perustellusti hieman sievennettynä.

Valvontakamerakuvat nimittäin todistivat, että puukko oli ollut nuorukaisen vyöllä tupessa jo ennen välikohtausta. Valvontakamerat myös todistivat, kun nuorukainen juoksi puukko heiluen pariskunnan miehen perässä ja myöhemmin lähti toiseen suuntaan naisen perään.

Oikeuden mukaan asiassa ei ilmennyt mitään viitteitä siitä, että pariskunta olisi provosoinut nuorukaista tai antanut muutenkaan syytä tämän väkivaltaiseen käytökseen.

Kolmikko ei edes tuntenut entuudestaan.

Nuoren miehen katsottiin syyllistyneen kahteen nuorena henkilönä tehtyyn törkeään pahoinpitelyyn. Vaikka uhrien vammat jäivät verrattain lieviksi, teot olivat törkeitä, sillä nuorukainen käytti aseena puukkoa ja tilanne olisi voinut päättyä paljon huonomminkin.

Tuomittiin myös naisen potkimisesta junassa

Nuorukainen tuomittiin samalla kertaa myös nuorena tehdystä pahoinpitelystä, joka oli tapahtunut Vantaalla joitain kuukausia ennen veitsivälikohtausta. Tuomion perusteella nuorukainen oli potkinut maassa makaavaa naista useita kertoja junassa. Tilannetta oli edeltänyt suukopu.

Itä-Uudenmaan käräjäoikeus katsoi oikeudenmukaiseksi rangaistukseksi kolmesta väkivaltarikoksesta vuoden ja 4 kuukauden mittaisen vankeusrangaistuksen.

Nuorukainen piti rangaistusta liian kovana ja vaati hovioikeudelta sen alentamista. Hovioikeus ei muuttanut tuomiota.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja