Järkyttävä paljastus vanhemmille – näin lastesi kuvat voivat päätyä pedofiilien kynsiin

Jopa puolet pedofiilien haalimasta materiaalista on tavallisia, arkisia kuvia lapsista. Kuvat on napattu sosiaalisesta mediasta, jonne lasten vanhemmat ovat kuvat itse lisänneet.

Lapsi leikkii rannalla.
Lapset pelaavat jalkapalloa.
Lapsi on lähdössä jumppatreeneihin.

Nämä kuvat kelpaavat myös pedofiilille.

Puolet pedofilia-sivustoilta löytyneistä kuvista on tuiki tavallisia valokuvia lapsista, joita heidän omat vanhempansa ovat jakaneet sosiaaliseen mediaan, selvisi eSafetyn Australiassa tekemässä tutkimustyössä. Asiasta uutisoi Daily Mail.

Children's eSafety -valtuutettu Alastair MacGibbon kertoo, että tutkimuksissa oli löytynyt miljoonia kuvia lapsista, jotka oli napattu suoraan sosiaalisesta mediasta, kuten Facebookista, Kik-palvelusta ja Instagramista.

Suuri osa  kuvista oli vanhempien itse lisäämiä, hyvinkin arkisia kuvia lapsiperheen elämästä. Vanhemmat olivat itse jakaneet kuvat sosiaalisessa mediassa lähes kaikkien nähtäville. Sisältöä pedofilia-sivuille olikin kerätty "kalastamalla" tavallisten ihmisten kuvatileiltä.

Suuri osa lasten seksuaaliseen hyväksikäyttöön tarkoitetuista kuvista löytyi kuvakansioista, joita oli nimetty ”Lapset rannalla”, ”Voimistelua” ja niin edelleen.

MacGibbon kertoo, että sivustoille kerättyihin kuviin oli kirjoitettu erittäin järkyttäviä, huolestuttavia kommentteja. Kuvien lapset olivat tunnistettavissa.

Tutkitun materiaalin pohjalta kuvia yli 25 000 lapsesta on poistettu. Viime vuonna tutkittiin yli 5 000 URL-osoitetta, jotka liittyivät lasten seksuaaliseen hyväksikäyttöön.

Lue myös:

    Uusimmat