Mainos

Järkyttävä kaahaus tallentui videolle: Rattijuoppo ajoi kamalaa vauhtia päin lentokentän porttia tyttöystävä kyydissään – "Huusin ja itkin, etten halua kuolla"

0:46
Katso videolta, miten rajusti rattijuoppo törmäsi lentokentän porttiin

Vuonna 1984 syntynyt mies joutui syytteeseen tapon yrityksestä kolaroituaan rajusti Helsinki-Vantaan lentokentän portin kanssa. Viime maaliskuussa tapahtunut käsittämätön kolari tallentui suoraan valvontakameraan.

Tapahtumaa edelsi riita miehen ja tämän kanssa suhteessa olleen naisen välillä kolaria edeltävänä päivänä. Riidan päätteeksi nainen painui pehkuihin ja mies jäi vielä nauttimaan alkoholia.

Seuraavana päivänä mies tarjoutui ajamaan naisystävän kotiin, mutta hän kiihdyttikin heti ensimmäisestä mutkasta lähtien auton huomattavaan nopeuteen ajaen aggressiivisesti ja muuta liikennettä riskeeraten.

Naisen kertoman mukaan mies oli juonut vodkaa juuri ennen liikkeelle lähtöä. Matkalla mies lähes törmäsi punaiseen autoon ja ajoi päin punaisia.

– Huusin ja itkin, etten haIua kuolla. [Mies] ei kuunnellut minua ja oli jotenkin ihan tiloissa. Nopeus oli todella kova, nainen kuvaili poliisin kuulusteluissa.

Lentoaseman kohdalla mies oli ajanut suoraan päin lentoaseman porttia, törmäten sen edustalla olleeseen generaattoriin ja öljysäiliöön. 

Juttu jatkuu kuvan jälkeen

Auto lensi katolleen ja liekit löivät

Auton arvioitiin kulkeneen törmäyshetkellä noin 120 kilometriä tunnissa, nopeusrajoituksen ollessa alueella 40 kilometriä tunnissa.

Törmäys oli erittäin raju, ja se heitti auton ilmaan ja katolleen muutaman metrin päähän törmäyskohteesta. Auton pohjasta puski liekkejä kolarin päätteeksi. Molemmat autossa olleet henkilöt jäivät puristuksiin ja heidät pelastettiin autosta.

– Se oli kamala tunne olla siellä autossa jumissa, kun tunsin sen bensan hajun. Sillä hetkellä vain ajattelin, että voi kun joku tulisi auttamaan, nainen kertoi esitutkinnassa.

Turmanopeuteen ja tilanteen näyttävyyteen nähden miehen ja naisen vammat olivat kuitenkin häkellyttävän vähäisiä, vaikka toki vakavia ja laajoja.

Vammat yllättävän vähäiset

Nainen sai tilanteessa lukuisia murtumia ja hänen arvioitiin joutuvan kulkemaan pyörätuolilla ainakin 12 viikkoa. Vammat eivät onnekkaasti olleet hengenvaarallisia.

Vammoja lievensivät todennäköisesti turvavyön ja turvatyynyjen käyttö.

Riskinä paitsi kolarin voimien lisäksi oli se, että tulipalo olisi voinut laajeta yltyen suuremmaksi roihuksi. Näin ei kuitenkaan käynyt.

Miehen veren alkoholipitoisuus oli 1,85 promillea. Auton penkin alta löydettiin avattu litran pullo Koskenkorva Vodkaa.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen

Taustalla suhdesotkut

Tapahtumaketjun taustalla uskottiin kuulusteluiden perusteella olevan suhdesotkut. Miehellä ja naisella oli suhde, mutta nainen ilmoitti, että mies ei ole hänen poikaystävänsä. Miehen näkemys asiasta oli toinen.

– Niin, meillä ei ole ollut ihan normisuhde. Tulkinnanvarainen homma, mies myönsi kuitenkin kuulusteluissa suhteen laadusta kysyttäessä.

Nainen oli vakuuttunut, että mies oli ajanut tahallaan päin porttia. Syynä olisi ollut se, että naisen suunnitelmat tulevaisuudesta eivät osuneet yksiin miehen toiveiden kanssa.

– Tiedän, että hän teki tämän sen takia, koska on rakastunut minuun, nainen sanoi kuulusteluissa.

– [Miehelle] en toivo mitään vankeusrangaistusta, enemmän hän tarvitsee psykologia. Haluaisin myös Iähestymiskiellon. [Miehestä] on tullut hullu, enkä halua nähdä häntä. Olen monta kertaa yrittänyt päästä hänestä eroon, mutta hän kyllä aina löysi minut, nainen sanoi.

Unohti kääntyä risteyksestä

Miehen näkemykset kolarin syistä olivat erilaiset. Hänen mukaansa kyseessä oli onnettomuus, jossa yhdistyivät hänelle vieraat kadut, humalatila ja suhdesotkun aiheuttama huomion herpaantuminen.

Kaahatessaan hän oli kertomansa mukaan vahingossa unohtanut kääntyä risteyksestä, eikä ollut tiennyt tien päättyvän porttiin.

– Siinä vaiheessa kun huomasin, että tie on päättyvä, niin itse ainakin osaltani menin paniikkiin ja menetin auton hallinnan, mies kertoi poliisille.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen

Syytteet tapon yrityksestä kaatuivat

Syyte tapon yrityksestä hylättiin käräjäoikeudessa, joka ei löytänyt riittävää näyttöä sen tueksi.

Miehen ei katsottu erityisesti tähdänneen polttoainesäiliöön tai kiihdyttäneen vauhtia sitä kohti, ja alueella oli oikeuden mukaan muutenkin todennäköisempiä kohteita tahalliseen törmäykseen.

– Asiassa on jäänyt varteenotettava mahdollisuus sille, että törmäys on johtunut siitä, ettei [mies] ole tiennyt tien päättyvän porttiin, eikä ole päihtymyksensä ja ajonopeutensa vuoksi havainnut polttoainesäiliötä eikä kyennyt reagoimaan esteeseen, tuomiossa kerrotaan.

Mies tuomittiin kesäkuussa törkeän liikenneturvallisuuden vaarantamisen ja törkeän rattijuopumuksen lisäksi aiemmin tapahtuneesta samaan naiseen kohdistuneesta laittomasta uhkauksesta.

Mies tuomittiin teoistaan 1 vuoden 7 kuukauden ehdottomaan vankeusrangaistukseen. Hän sai myös ensi vuoden huhtikuuhun asti kestävän ajokiellon.

Naiselle mies määrättiin korvaamaan 1000 euroa laittoman uhkauksen aiheuttamasta kärsimyksestä.

Tuomio ei ole lainvoimainen.


Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja