Jarkko Niemisen tennistietämys näkyy kohta valkokankaalla

Jarkko Nieminen on ollut monessa mukana, mutta kansainvälinen elokuvaprojekti oli hänelle hyppy tuntemattomaan. Elokuvan aihe sen sijaan on tennisuransa lopettaneelle Niemiselle hyvin tuttu.

Nieminen oli nimittäin tekemässä tenniselokuvaa, joka kertoo Björn Borgin ja John McEnroen Wimbledonin vuoden 1980 finaalikohtaamisesta. Näyttelemässä Niemistä ei Borg/McEnroe-elokuvassa sentään nähdä.

– Tehtävänäni oli katsoa, että tenniskohtaukset näyttävät mahdollisimman hyviltä. Lisäksi etsin pääosien esittäjille sopivat stunt-näyttelijät, Nieminen kertoo.

Borgia esittävän Sverrir Gudnasonin stunt-pelaajana nähdään Henrik Sillanpää. McEnroeta esittävä Hollywood-tähti Shia LaBeouf puolestaan sai tennisvalmennusta Veli Paloheimolta.

Borg ja McEnroe jättivät lajiin kestojäljen paitsi peliesityksillään myös persoonina.

Lempinimi Jäävuori kertoo Borgista olennaisen, ja McEnroe tunnettiin tulisesta luonteestaan.

– Toinen näytti kaikki tunteensa ulos, ja toinen ei näyttänyt mitään.

– He voittivat useita grand slam -turnauksia ja olivat pitkään maailman ykkösinä. Sellaisilla pelaajilla on lajille iso merkitys, Nieminen muistuttaa.

Arki pyörii tenniksen ympärillä

Nieminen pelasi viimeisen ammattilaiskautensa 2015 ja päätti maajoukkueuransa kesällä 2016.

Ammattilaisvuosiensa jälkeen hän on pelannut liigatasolla salibandya, ollut televisiossa tenniskommentaattorina ja pyörittänyt nimeään kantavaa tennisakatemiaa.

– Valmennan ja mentoroin säännöllisen epäsäännöllisesti muutamia kansainvälisille kentille pyrkiviä pelaajia. Kun saan jalkani kuntoon, minun on tarkoitus sparrata heitä.

Kantapäävammoista kärsinyt Nieminen on lopettanut salibandyuransa ja hyppää ensi vuoden alussa Suomen Davis Cup -joukkueen kapteeniksi.

Niemisen pelaajameriitit ovat suomalaisittain poikkeuksellisia, mutta ne jäävät kauas Borgin ja McEnroen saavutuksista. Etenkin Borg aiheutti pitkine hiuksineen ja hikipantoineen suoranaista fanihysteriaa.

– Itselläni ei ollut yhtä pelaajaidolia. Jos joku pitää sanoa, ehkä se on Pete Sampras, Nieminen miettii.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja