Järisyttävä muutos golfissa

Golfin PGA-kiertue, Euroopan kiertue ja saudirahoitteinen LIV-kiertue yhdistyvät.

Kaksi vuotta sitten golf-ympyröihin ilmestynyt LIV-kiertue on rekrytoinut lajin suurimpia tähti Saudi-Arabian valtion investointirahaston PIF:n tukemana. Asetelma on aiheuttanut salamointia golfin huipulla. 

Nyt kiertueet sulautuvat kaupallisesti yhteen. Muun muassa tv-kanava CNBC ja PGA-kiertue kertovat asiasta verkkosivuillaan. 

Osapuolten välillä on käyty kovaa valtataistelua ja jopa oikeusprosesseja, jotka kaikki vedetään nyt pois. PGA-kiertue on aiemmin rangaissut LIV-kiertueelle osallistuneita pelaajia sakoilla ja pelikielloilla. 

PGA-kiertueen puolestapuhujina ovat vuosien aikana toimineet lajin suurnimet, kuten Rory Mcllroy ja Tiger Woods. Phil Mickelson on puolestaan puhunut LIV-kiertueen nimeen.

– Tämä on kahden vuoden epäjärjestyksen ja sekasorron jälkeen historiallinen päivä pelille, jonka me kaikki tunnemme ja jota rakastamme, PGA-kiertueen komissaari Jay Monahan sanoo lausunnossaan. 

Osapuolet pyrkivät toteuttamaan LIV-kiertueelle siirtyneille pelaajille mahdollisuuden hakea PGA:n tai Euroopan kiertueen jäsenyyttä kauden 2023 päätyttyä. 

Tuore sopimus yhdistää kiertueet yhdeksi yritykseksi. Tavoitteena on rakentaa golfin huipulle yhtenäinen kilpailuohjelma. Vielä on epäselvää, miten eri kilpailut organisoidaan tulevaisuudessa. Kaikki tahot säilyttävät kuitenkin oikeudet omaan toimintaansa ja kiertueiden sääntöihin.

Lue myös:

    Uusimmat