Jari Huttunen taistelee luokkavoitosta, kun alla on jälleen kunnon kalusto – "Vähän vehkeistäkin kiinni"

Teemu Suninen spinnasi rajusti päin puuta 1:35
Kooste lauantain aamupäivän lenkistä: Suninen ajautui penkkaan.

Kiuruvetinen rallikuljettaja Jari Huttunen kilpaili viime kaudella Hyundain R5-autolla rallin MM-sarjassa. Tulokset jäivät laihoiksi, vaikka Suomen osakilpailusta toinen sija tulikin.

Nyt alla on jälleen Skoda Fabia, ja Huttunen on taas kärkivauhdissa, vaikka Ruotsin MM-ralli on suomalaisen kauden avauskilpailu. Juuri Fabialla Huttunen ponnisti huipulle valloittamalla Jyväskylässä WRC2-luokan vuonna 2017.

Skoda on dominoinut R5-luokkaa MM-tasolla monta vuotta. Hyundain i20 R5 oli ainakin vielä viime vuonna raakile. Jotain kertoo myös se, että tasokkaassa WRC2-luokassa ei Ruotsin MM-rallissa ole tänä vuonna yhtään Hyundaita mukana.

– Vaikka kuka sanoo mitä, niin on se vähän vehkeistäkin kiinni, Huttunen myönsi MTV Urheilulle. 

Huttunen on ennen sunnuntain kolmea viimeistä erikoiskoetta WRC2-luokassa toisena. Edellä 12 sekunnin turvin on Volkswagen-kuljettaja Ole Christian Veiby. Varsinkin lauantain iltapäivän erikoiskokeilla Huttunen oli vauhdissa tykittäen neljä luokan pohja-aikaa. Samalla Veibyn johto suli kolmasosaan aamun lukemista.

– Piti yrittää tulla vaan, kun eroa oli sen verran. Auto sopi hyvin iltapäivän pätkille, kun urissa ajettiin. Totta kai kiinnostaa ajaa voitosta, mutta ei se helppoa ole. Se 12 sekuntia on kuitenkin aika pitkä aika, Huttunen sanoi.

– Veiby oli lauantainakin ensimmäisillä pätkillä tosi vahva. Sunnuntaiaamua vähän pelkään, että miten käy. Tietenkin me yritetään loppuun asti.

Ralli jatkuu sunnuntaina klo 8.50. Jäljellä on vielä kolme erikoiskoetta. 

Lue myös:

    Uusimmat