Vanhustenhoito herätti tunteikkaita hetkiä tv-lähetyksessä: Janina Fryn ääni murtuu, kun hän kertoo perheensä rankoista hetkistä: "Olen joutunut taistelemaan"

Uudenlainen Sinustako kansanedustaja -vaaliohjelma tuo tänään ruutuun yhdeksän kansanedustajaehdokasta, jotka kilpailevat klo 21  MTV3-kanavalla nähtävässä jaksossa puhetaidoissa, tietokilpailussa ja kansalaisten huolien ymmärtämisessä.

Kilpailuun tulee mukaan tunnetta jo ensimmäisessä osiossa, kun ehdokkaat pääsivät puhumaan vanhustenhoidosta.

– Yksinäisyys, kosketuksen puute ja märissä vaipoissa lojuminen. Näitä me kaikki pelkäämme, Janina Fry (r.) aloittaa osuutensa.

Isänsä ja äitinsä sairauksien aiheuttamasta hädästä kertoessaan Fry liikuttuu lähes kyyneliin.

– Olen joutunut taistelemaan äitini ja isäni hyvästä hoidosta, jotta he saisivat arvokkaan lopun elämälleen, Fry puuskahtaa.

Vanhustenhoidosta puhuivat puheissaan myös perussuomalaisten Marko Koskinen ja vihreiden Veli Liikanen.

– Suomalaiset vanhukset ovat rakentaneet tämän maan, hyvinvointi-Suomen. He ansaitsevat kiitoksen lisäksi myös kunnioituksen ja arvoisensa hoivan, Koskinen jylisi puheessaan.

– Me tarvitsemme Suomeen parempaa hoitoa vanhuksille, mutta myös yhteisöjä, joissa nuoret ja vanhukset voivat kohdata, Liikanen vaati.

Tuomaristona toiminut Pöllöraati oli tiukan paikan edessä.

– Puheet olivat aivan loistavia, Pöllöraadin jäsen Eeva Lehtimäki tiivisti.

Lopulta raati päätti tiputtaa kovatasoisesta kolmikosta Koskisen, joten Liikanen ja Fry jatkoivat ohjelman tietokilpailuosioon.

Katso tämä ja paljon muuta Sinustako kansanedustaja -ohjelmassa MTV3-kanavalla ja mtv-palvelussa tänään kello 21!

Edellinen väittelytaitoihin pohjautuva jakso (esityspäivä 31.3.) on katsottavissa alla. 



Lue myös:

    Uusimmat