Mainos

Miten rohkaista taantuman ja laman aikana kasvaneita yrittäjiksi? "Nuorissa johtajissa on nähtävissä paljon varovaisuutta ja epävarmuutta"

44:40
Katso koko Sinustako kansanedustaja -ohjelma

Moni tämän hetken kolmekymppinen yrittäjäksi ryhtyvä on varttunut ”menetetyn vuosikymmenen” aikana. Sen takia tämän päivän 30-40-vuotiaissa johtajissa on nähtävissä paljon varovaisuutta ja epävarmuutta, sanoo Suomen Nuorten yrittäjien puheenjohtaja Leo Kadieff.

Kadieff toivoo, että yhteiskunta kannustaisi nuoria yrittäjiä nykyistä enemmän.

– Taantuman vuosina nuorilla ei ollut yhtä paljon mahdollisuuksia saada merkittävää työtä tai oppia omaan ammattiin. Siksi suhtautumisen nuoriin yrittäjiin tulisi olla entistä kannustavampaa. Epäonnistumisista pitäisi puhua enemmän ja siitä, mitä niistä voisi oppia, Kadieff sanoo.

Kadieffin mukaan moni nuori päätyy yrittäjäksi siitä syystä, että työn merkittävyyttä ja elämänhallintaa pidetään ammatinvalinnassa tärkeinä. 

– Yrittäjyydestä on tullut tapa luoda itsensä kaltainen työnkuva. Ja monesti kun on löytänyt asian mitä rakastaa tehdä, niin ohessa on myös syntynyt taloudellista menestystä. Samalla kasvua on siivitetty tekemällä vaikuttavaa liiketoimintaa.

Kadieffin mukaan esimerkiksi Vuoden nuori yrittäjä -palkinnot ovat mainioita esimerkkejä siitä, millaisia onnistumisia rohkeudesta voi syntyä. 

Startup-buumissa on kuitenkin tärkeää pitää järki mukana ja asioiden selvittämiseen täytyy käyttää aikaa, hän muistuttaa.

Millaisilla asioilla Kadieff haastoi kansanedustajaksi haluavia tuoreita kasvoja? Se nähdään tänä iltana klo 21 MTV3-kanavalla Sinustako kansanedustaja -ohjelmassa, jossa kansalaisraati toi viestiä ja huolia suoraan edustamiltaan tahoilta. 

Kadieffin lisäksi raatiin kuuluvat HelsinkiMission toiminnanjohtaja Tuula Colliander sekä Myllypuron Elintarvikeapu ry:n toiminnasta vastaava Sinikka Backman. 

Uudenlainen Sinustako kansanedustaja -vaaliohjelma lähetetään MTV3-kanavalla ja mtv-palvelussa tänään kello 21. Kansanedustajaehdokkaat kilpailevat tänä iltana nähtävässä jaksossa puhetaidoissa, tietokilpailussa ja kansalaisten huolien ymmärtämisessä.

Edellinen väittelytaitoihin pohjautuva jakso (esityspäivä 31.3.) on katsottavissa alla. 

43:12


Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja