Eduskuntaan pyrkivät saivat kunnon väännön aikaiseksi autoista ja perhepolitiikan pannukakusta – näin uudenlainen Sinustako kansanedustaja -vaaliohjelma eteni hetki hetkeltä

Sinustako kansanedustaja -finaali koostui kuudesta toinen toistaan kiivaammasta väittelystä. Tiukkojen yhteenottojen jälkeen ohjelman voittajaksi selvisi kristillisdemokraattien Aki Ruotsala.

Ensimmäisessä väittelyssä alkukarsinnoista selvinneet ehdokkaat keskustelivat soten maakuntamallista.

Keskustan Eeva Kalli otti kuumaan väittelyyn tiukan lähdön, mutta Aki Ruotsala onnistui hallituspuolueiden edustajien näpäyttämisessä ja eteni väittelystä jatkoon.

Debattia perhevapaista: "Isä ei edelleenkään imetä"

Toisessa väittelyssä kierrokset nousivat entisestään, kun ehdokkaat ottivat yhteen perhevapaista. Riikka Purra (ps.) otti keskustelussa selvän niskalenkin muista ehdokkaista kuumassa väittelyssä.

– Nykyinen perhevapaamalli on luotu aikana, jolloin ei osattu vielä arvostaa merkitystä, joka isän roolilla on lapsen kehitykselle, vihreiden Mikko Kiesiläinen argumentoi keskustelun tiimellyksessä.

– Meillä on esimerkiksi imetyssuositus, joka on 12 kuukautta. Isä ei edelleenkään imetä, vaikka olisimme kuinka tasa-arvoisia, Purra vastasi.

Lisäksi kolmikon kanssa väittelyyn osallistui SDP:n Eemeli Peltonen.

Kolmannen, ay-liikkeen valtaa käsitelleen keskustelun vahvimmaksi väittelijäksi nousi Pöllöraadin mielestä sinisten Riikka Taivassalo.

Välierien neljännes osallistuja valittiin villillä kortilla. Pöllöraati päätyi lopulta nostamaan takaisin keskustan Eeva Kallin.

Välierissä väittelyt maahanmuutosta ja sähköautoista

Taistelu finaalipaikasta alkoi perussuomalaisten Purran ja kristillisdemokraattien Ruotsalan kuumalla väittelyllä maahanmuutosta.

Tiukasti esiintynyt Ruotsala sai Purran kenties hieman turhautumaan ja eteni finaaliväittelyyn.

Toisessa tasaisessa välierässä villillä kortilla takaisin noussut Eeva Kalli voitti sinisten Riikka Taivassalon tiukassa väittelyssä sähköautoista.

Finaali: Oliko perhepolitiikka pannukakku?

Finaalissa Aki Ruotsala ja Eeva Kalli debatoivat siitä, onko hallitus epäonnistunut perhepolitiikassaan.

Ruotsala haukkui hallituksen perhepolitiikan olleen "pohjaanpalanut pannukakku".

– Tiedän, ettei tämä hallitus ole ollut missään määrin täydellinen perhepolitiikan osalta, mutta maahan on syntynyt 140 000 uutta työpaikkaa. Moni perhe on saanut työtä ja toimeentuloa, Kalli puolustautui.

Lopussa Ruotsala pääsi jälleen ryöpyttämään hallitusta.

– Lapsilisien taso on laskenut Suomessa kuin lehmän häntä. On perheitä, joilla ei ole varaa ostaa lapsille vaatteita, Ruotsala tylytti.

Pöllöraati oli lopulta päätöksestään yksimielinen. Sinustako kansanedustaja -väittelykilpailun voittopokaalin pokkasi Aki Ruotsala.

Suureen väittelyfinaaliin osallistuivat Jani "Wallu" Valpio (vas.), Eeva Kalli (kesk.), Aki Ruotsala (kd.), Anna-Kaisa Ikonen (kok.), Eemeli Peltonen (sd.), Riikka Taivassalo (sin.), Riikka Purra (ps.), Micaela Röman (rk.) ja Mikko Kiesiläinen (vihr.).

Lue myös: 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja