Mainos

Jäniksen vuosi -romaanista uusintapainos

Arto Paasilinnan tunnetuin romaani, Jäniksen vuosi (Gummerus) on julkaistu uutena painoksena. Jäniksen vuosi on Paasilinnan huumorilla ja haikeudella höystetty läpimurtoteos, joka ilmestyi vuonna 1975. Kirjasta tuli maailmalaajuinen bestseller, ja se on käännetty tähän mennessä 26 kielelle. Risto Jarva teki kirjan pohjalta suositun elokuvasovituksensa.

Toimittaja Vatasen ja suomalaisen metsäjäniksen pakomatka maamme halki on säilyttänyt ajankohtaisuutensa. Kertomuksessa työelämän paineet ja jatkuva kiire vaihtuvat luonnonrauhaan ja vapauteen.

Toimittaja Vatanen törmää kuvaajan kanssa jäniksenpoikaseen jutuntekomatkalla jossain Heinolan seutuvilla. Vatanen ryntää metsään pelastamaan auton töytäisemän metsäneläimen. Samalla Vatanen päättää olla palaamatta entiseen elämäänsä.

-Isä jätti toimittajan työt ja siirtyi vapaaksi kirjailijaksi jonkin aikaa Jäniksen vuosi -kirjan ilmestymisen jälkeen. Osittain tämä oli mahdollista juuri romaanin menestymisen johdosta, Petteri Paasilinna kertoo. -Jäniksen vuosi on keskeisin klassikko isäni tuotannossa. Sen sisältämä yhteiskuntakritiikki kestää aikaa, hän toteaa.

Kirjailija Tuomas Kyrö julkaisi vastikään Kerjäläinen ja jänis -teoksen, joka on kunnianosoitus Paasilinnan Jäniksen vuodelle.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.